Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den Bahçeli hakkında suç duyurusu

HDP'den Bahçeli hakkında suç duyurusu

HDP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 2 MHP'li hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 05.08.2015 - 17:04
HDP Hukuk Komisyonu; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve Danışman Metin Özkan hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
HDP Hukuk Komisyonu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Danışman Metin Özkan hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

MHP lideri Başkanı Devlet Bahçeli: 3 Ağustos’taki partisinin genişletilmiş il istişare toplantısında “İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp AKP ’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen, ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler…”  demişti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: 4 Ağustos’ta yapmış olduğu yazılı açıklama şu cümleyi kullanmıştı:“Selo bilmelisin ki; 46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der.”  

Devlet Bahçeli’nin siyasi danışmanı Metin Özkan: Devlet Bahçeli’nin "boğazda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" çıkışının "doğru bir tabir olduğunu" söylemiş, “viski içip oyunu HDP'ye veren şerefsizlerin" bir de listesi olduğunu da açıklamıştı. Özkan programda;"Kimlerdi? İsterseniz çantamda listesi var ama; 3000 kişi açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir” demişti.


HDP'li Doğan: MHP'nin gizli örgütü mü var

Öte yandan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" çıkışının ardından, danışmanının konuyu daha ileri noktaya taşıyarak, "3 bin kişilik şerefsizler listesi elimizde" demesine tepki gösterdi. Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "MHP'nin gizli örgütü mü var'" diye sordu.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İzmir'de yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen ama HDP'yi meclise taşıyan zavallılar. Yalılarda viski yudumlayıp HDP'ye oy veren şerefsizler. HDP ile koalisyon kurun" sözlerine tepki gösterdi. HDP'li Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: 

"Bahçeli’nin halet-i ruhiyesini ve hezeyanlarını anlamakta zorluk çekmiyoruz. Gizlemeye çalıştıkları, bazen makyajladıkları ideolojik kalıpları HDP’nin aldığı oy oranıyla birlikte tüm çıplaklığıyla yeniden ortaya çıkmıştır. Faşizmin ve faşistin en karakteristik özelliği kendi gibi olmayan kimseye tahammül gösterememesidir. Tam Bahçeli’nin açıklamasını tarihin çöplüğündeki hak ettiği yere gönderecekken danışmanı Metin Özkan, üzerinde durup düşünülmesi ve acilen soruşturulması gereken bir açıklama yapmıştır. Bir televizyon kanalının yayınına katılan Özkan, Bahçeli’nin sözlerini savunmaya çalışırken “Kimlerdi? İsterseniz çantamda listesi var ama 3 bin kişi açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir' demiştir. HDP’ye oy veren 3 bin kişiyi Özkan’ın tek başına kaydetmesi mümkün değildir. O halde HDP seçmenlerini kim fişlemişti? MİT mi böyle bir çalışmayı yapmıştı? MİT yapmadıysa 3 bin kişiyi tespit edebilecek başka istihbarat örgütü mü vardı? Bu örgütün MHP ve Metin Özkan’la ilişkisi nedi? Hükümet çok acilen bir soruşturma yapıp bu soruların yanıtını bulmak ve kamuoyuna açıklamak zorundadır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.