Dolar 34,2051
%0
Euro 37,9100
%0.36
Altın 2.912,740
%-0.57
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den İmralı için başvuru

HDP'den İmralı için başvuru

Ertuğrul Kürkçü 'Öcalan ile görüşmekten sadece devlet istifade etmemeli' dedi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2013 - 11:35
ANKARA - Yeni kurulan HDP, Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuracak. HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, "Öcalan ile görüşmekten sadece devlet istifade etmemeli" dedi
Hafta sonu kongresini yapan ve Meclis'e 5. Parti olarak giren HDP, Öcalan ile görüşme talebini pazartesi günü Adalet Bakanlığı'na iletecek. BDP'den 3 milletvekilinin istifa etmesi ve bağımsız Levent Tüzel'in de katılmasıyla Meclis'te temsil edilen 5. parti durumuna gelen HDP yönetimi izin çıkması halinde İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşecek.

HÜKÜMET BENİ İSTEMİYOR
Öcalan'ın HDP'nin bileşenlerinden olduğunu ifade eden Ertuğrul Kürkçü, kendisinin de adaya gitmek istediğini belirtti. Kürkçü, "Öcalan'ın öncelikle müzakere etmek istediği kişiler listesinde var olduğumu da biliyorum" dedi.
Ertuğrul Kürkçü şöyle konuştu: "Hükümet tarafından istenmediğimi de öğrendim. Dolayısıyla ben de istiyorum. Öcalan da istiyor. Başbakan istemiyor. Başbakanın bunu istememesi artık gündemden kalkarsa daha doğrusu bunu kaldırabilirsek, Öcalan'ın bu müzakereyi yürütme tarzı engellerden kurtulur, genişler, medenileşir ve medenileştirilirse o zaman görüşülür, görüşmek isterim.
Öcalan kadar her yeni duruma çabucak intibak eden, gelişme perspektifleri sunan ve aslında bir temel amaca ilerlemek için her türden esnekliği göstermeye ve yaratıcılığa açık çok az insan var. Bugün kurmuş olduğumuz bütün mekanizmalar, pek çoğunu hükümette kabul ediyor, insanlar da evet diyorlar daha çok Öcalan'ın aklından çıktı. Mesela bir hakikat komisyonu meselesi bir Öcalan önerisiydi. Barış konferansları Öcalan önerisiydi. Nitekim bunlar uyuklamakta olan pek çok dinamiği harekete geçirdi. Bir norm oluşturdu. Dolayısıyla Öcalan ile görüşmekten sadece devlet istifade etmemeli, biz de etmeliyiz.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki cezaevleri komisyonu üyesiyken Öcalan ile de görüşülmesi gerektiğine dair başvuru yapmıştım. Hafta başında Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunacağım." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.