Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKP İl Başkanı Çolak, olayların perde arkasını anlattı

HKP İl Başkanı Çolak, olayların perde arkasını anlattı

İzmir’de Ermeni soykırımı iddialarının yıldönümünde, aynı meydanda farklı görüşte iki grubun yaptığı basın açıklaması sırasında arbede çıkmıştı. Taraflardan biri olan HKP İl Başkanı Tacettin Çolak olayla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 11:42
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Basmane Meydanı’nda yaşanan olayların ardından internet haber portallarının olayı yanlış yansıttığını dile getiren Çolak, kendilerine saldıran grubu zavallı ve gafil olarak değerlendirdi. Ayrıca Çolak, eşine yönelik olan saldırıyı da doğruladı.

“MAGANDA KÜLTÜRÜ”
Olayların perde arkasını anlatan Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, yaşanan bu sürtüşmenin yeni başlamadığını, 3 yıldır süregelen bir süreç olduğuna değindi. Çolak şöyle konuştu; “Bunlar 3 yıldır tek kale maç yapıyorlardı. Soykırım tezlerini tek taraflı topluma benimsetmeye çalışıyorlardı. Biz de bütün tarihsel süreç içerisinde yaşananları anlatmak amacı ile orada açıklama yaptık. Kendi düşüncemizi açıkladık. Onlar maganda kültürü ile olaylara yaklaşıyorlar. Bizim söylemlerimizin içeriği algılanmak yerine kenar mahalle kabadayısı gibi bize saldırmaya başladılar. İçeriğe bakmadan faşist HKP, Faşizmi döktüğü kanda boğacağız, Irkçı HKP Basmane’den defol diye slogan attılar. Sopalar gösterdiler bize. Ben basın açıklamasını yaparken adam bana karşıdan sopa gösteriyordu. Hazırlıklı gelmişler”

“İLK TEKMEYİ KADINA ATIYORLAR”
İl Başkanı Çolak, yaşanan arbede sırasında eşine yönelik bir saldırı olduğu söylentilerini de doğruladı. “Benim eşim olup olmaması önemli değil, bir bayan yoldaşımızdır” diyen Çolak, “Eşim olması olmaması önemli değil. Bizim düşüncelerimizi savunan bir bayan yoldaşımızdır. İl Başkanının eşi olmak önemli değil. Bunların savunduğu sözde kadına yönelik pozitif ayrımcılığı savunan, kendilerince kadın meclisleri oluşturan, kadın örgütlenmeleri oluşturan bu zavallıların kadına bakışını gösteriyor bu hareket. İlk tekmeyi de kadına atıyorlar. Böylesine de zavallılaşmış insanlar. Bunun devrimcilikle, sosyalistlikle hiçbir ilgisi olmadığı gibi delikanlılıkla da hiçbir ilgisi yok. Bunlar kenar mahalle çakalı. Başlangıçta o sopaları göstererek bizim çekip gideceğimizi, korkacağımızı sandılar. Sayıları bizden 3 kat fazlaydı ama biz davamıza inanan, inançlı insanlarız. Bir ideolojinin savunusunu yaparken vurmakta var, vurulmakta var” diye konuştu.



“İNTERNET SİTELERİ YALANLAR SÖYLÜYOR”
Olayla ilgili internet Haber Portallarında yayınlanan haberlere de İl Başkanı Çolak’tan tepki geldi. Haberlerin doğru yapılmadığını kaydeden Çolak, “İnternet siteleri yalanlar söylüyor. Bazı sitelerde yazılıyor. Orada 2000 kişi toplanmış soykırımı kınamak için, HKP’li faşistler onlara saldırmış deniliyor. Hem kendin saldırıyorsun, hem kendin tahrik ediyorsun, hem de HKP’liler saldırdı diyorsun. Yani hem vuruyorsun, hem ne vuruyorsun be diyorsun” dedi.

“POLİSİN TAVRI:İT’İ İT’E KIRDIRMA TAKDİĞİ”
Yaşanan olayla ilgili Çolak’ın hedefindeki bir diğer taraf ise, arbede çıktığı esnada orada görevli olan polisler oldu. Polisin önleyici kolluk gücü görevini yerine getirmediğini kaydeden Çolak şöyle konuştu; “İzmir polisinin tavrı tam iti ite kırdırma taktiği idi. Polis kendince çok tedbirli olmasına rağmen saldırı başlayana kadar hiç araya da girmedi. Sonlara doğru kavganın daha da büyümemesini polis önlemiş oldu ama başlamasına mani olamadı. Polisin bir de önleyici kolluk görevi var. Önleyici kolluk görevini yapmadı polis. Saldırı başladı, saldırıdan sonra polis müdahale etti”

“BİZE İLK SALDIRILARI DEĞİL”
Ayrıca aralarında arbede çıkan grubun kendilerine ilk saldırısı olmadığına da değinen Çolak, “Bize ilk saldırıları değil. Her fırsatta bizim önümüze siyasi engeller koymaya çalışıyorlar. Gerçek faşizm de budur. Kendileri akıllarınca siyaset yasağı getirmek isterken, kendileri faşist konumuna düşüyorlar. Kendilerini hiçbir zaman bey görmeyecek kimse. Biz saçımızı bu mücadele uğruna ağarttık. 4 tane çocuğun, zibidinin, çakalın saldırıları bizi püskürtemez, mücadelemizden bizi geri durduramaz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.