Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hacı adayları eğitim seminerlerinde hac heyecanını yaşıyor

Hacı adayları eğitim seminerlerinde hac heyecanını yaşıyor

Terme Müftülüğü tarafından hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik uygulamalı hac eğitimi başladı. Yeni Cami'de yapılan eğitim seminerlerine hacı adayları büyük ilgi gösterdi.Samsun’un Terme ilçesinde, müftülük tarafından 2013...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 12:43
Terme Müftülüğü tarafından hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik uygulamalı hac eğitimi başladı. Yeni Cami'de yapılan eğitim seminerlerine hacı adayları büyük ilgi gösterdi.

Samsun’un Terme ilçesinde, müftülük tarafından 2013 yılında Hacca gidecek adaylar eğitime alındı. Merkeze bağlı Yeni Cami'de verilen eğitim seminerlerine hacı adayları yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 96 kişinin Terme'den Hacca gideceğini belirten müftülük yetkilileri, eğitim seminerlerinin önemine dikkat çekti.

Kursta, Hacca gidecek olan adaylara, hac ibadeti hakkında genel bilgiler, hac yolculuğuna başlanacak tarihten itibaren yapılması gereken iş ve işlevi ile Arafat, Mina, Müzdelife, Medine-i Münevvere hakkında bilgiler veriliyor. Müftülük, ayrıca, hacca gidecek hacı adaylarının aşılarının ve sağlık taramalarının da yapılacağını belirtti.

Hacı adaylarına ilk eğitimi veren Terme Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Akyürek, “Hacıların, hac ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için seminerleri takip etmeleri son derece önem arz etmektedir. Çünkü burada aldıkları ön bilgiler hac esnasında işlerini son derece kolaylaştıracaktır. Terme müftülüğü olarak hacı adaylarımıza bu hizmeti sunmaktan bizler de mutluyuz. Hacı adaylarımızda mutlu olmakta ve aşkları artmakta.” dedi.

Akyürek, burada hacı adaylarının hac yolculuğuna birlikte çıkacakları din görevlileri ve kafileyle tanışacaklarını belirterek, "İnşallah adaylarımız vazifelerini yaparak sağ salim ailelerine kavuşurlar." temennisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.