Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkari Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere Kürtçe karşılama

Hakkari Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere Kürtçe karşılama

Hakkari Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, şehirde Türkçe ve Kürtçe 'hoşgeldiniz' afişleriyle karşılandı, şehir hakkında öğrencilere bilgi verildi.Hakkari Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 10:07
Hakkari Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, şehirde Türkçe ve Kürtçe 'hoşgeldiniz' afişleriyle karşılandı, şehir hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Hakkari Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği, 'L.A.L.E Projesi' kapsamında 'İlk Adımda Dost Eli' sloganıyla Hakkari Üniversite'sine kayıt için gelen öğrencilere öncülük ediyor. Öğrenciler, üniversitede kurulan bilgilendirme standında görevliler tarafından Türkçe ve Kürtçe 'Hoşgeldiniz/Hûn Bixêr Hatin' sözleriyle kardeşliği pekiştirerek güler yüzle karşılandılar. Hakkari Üniversite'sine kayıt yaptırmak amacıyla gelen yaklaşık bin öğrenci ve velilerine, bilgilendirme, şehrin tanıtımı, taleplere yardımcı olunması, öğrenciler ile ailelere kurumların yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla stant açıldı.

Hakkari Üniversitesi'ni kazanan ve kayıt yaptıran öğrenci velileri, çocuklarının kazanmış olduğu bu başarıdan dolayı tebrik edildi. Ailelere, Hakkari'deki öğrenimi süresince çocuklarına ulaşamadıkları veya herhangi bir şeyden dolayı endişe duyup yanlarında olamadıkları durumlarda yardım isteyebilecekleri irtibat bilgileri verildi. Ailelerle birlikte güvenli eğitim ortamının devam ettirilmesi amaçlandı.

6 Eylül 2013 tarihine kadar Hakkari üniversitesi kayıt noktasında görevliler, öğrencilere kalem, ajanda, tanıtıcı broşürler verip, şeker ve meşrubat ikramında bulunuyor. Stantta ve broşürlerde Kürtçe 'Hûn Bixêr Hatin' yani 'Hoşgeldiniz' diyen görevliler ile öğrenciler arasındaki sıcak diyalog dikkatlerden kaçmıyor.

Ayrıca, görevliler, yeni kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler için şu tavsiyelerde bulunuyor: "İnsan hayatında çok önemli dönemeçler vardır. Üniversiteyi tercih dönemeci de bu dönemeçlerin en önemlisidir. Siz bu dönemeci başarıyla atlattınız. Geleceği düşünerek kendinizi geliştirmeye devam edin, her zaman pozitif olun, zorluklardan fırsatlar yaratmayı düşünün, fırsatlarda zorluklar aramayın. Üniversitenizde kazandıklarınızla ikliminizi gittiğiniz yerlere taşıyın. Şayet hangi limana gideceğinizi bilmiyorsanız, hiçbir rüzgar sizler için doğru rüzgar değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.