Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haksız gözaltına alıp sadece 'pardon' dediler

Haksız gözaltına alıp sadece 'pardon' dediler

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda haksız yere gözaltına alınan Birol Soylu yaşadığı olayların peşini bırakmıyor. Soylu’nun İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı dava Salı günü 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayacak

  • Ege Postası
  • 10.12.2012 - 11:53
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve çoğunluğu belediye bürokratı 130 sanıklı ‘Çete’ davası sadece yargılama süreciyle değil, öncesiyle de tartışılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olan Birol Soylu, yaşadığı haksızlıklar karşısında susmak yerine hakkını yargı yoluyla almaya karar veren isimlerden biri.


SADECE PARDON DEDİLER!


“Evimi aradılar, beni komşularımın gözü önünde suçluymuşum gibi paketleyip götürdüler. Hiçbir suç unsuru ya da delil bulamadılar. Bu kadar olayın ardından sadece ‘pardon’ dediler” diyerek isyanını dillendiren Birol Soylu, “suçsuz olduğum anlaşıldı ve aklandım. Ama ya yaşadıkları? Haksız yere gözaltına alındığım ve haksız yere evim arandığı için İçişleri Bakanlığı’na tazminat davası açtım” diye konuştu. Birol Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’na açtığı 20 bin TL istemli tazminat davasına Salı günü 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Soylu adına davayı açan Avukat Umut Köroğlu “CMK 141’e göre kanuni hakkımızı kullanıyoruz. Haksız ev araması ve haksız gözaltı gerekçeleriyle İçişleri Bakanlığı hakkında davamızı açtık. 3-4 aylık süre içinde davanın sonuçlanacağına inanıyorum” dedi.

 

NELER OLMUŞTU'


Grand Plaza eski Genel Müdürü olarak operasyon kapsamında gözaltına alınan ve ifadesine başvurulan Birol Soylu yapılan incelemenin ardından aklandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil’in hazırladığı karar metninde, Soylu ile ilgili olarak, Büyükşehir’de görev yaptığı dönemde şirket hesaplarından usulsüz ödeme yapılması, Kemalpaşa ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda olduğu iddia edilen bir restoranın çok düşük bedelle kendisine kiraya verilmesi ve iki kişiye 10 bin dolar şantaj parası verilmesiyle ilgili suçlamalarda

yeterli somut kanıtlara ulaşılamadığı bilgisine yer verildi.Aralarında Birol Soylu’nun da yer aldığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 42 kişi hakkında İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Haklarında dava açılmayıp adları da iddianamede yer almayan 42 kişiye, 3 Temmuz’da, savcılıkça hazırlanan, somut kanıtlara ulaşılmadığından, kamu adına ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazısı gönderildi. Şüphelilere ait yapılan teknik dinleme ve teknik takip kayıtlarına ilişkin TAPE’ler ve CD’lerin tamamının 10 gün içinde imha edilmesine de yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.