Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halıcılar sanayi sitesi istiyor

Halıcılar sanayi sitesi istiyor

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ziyaret eden İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yöneticileri, halı yıkayan işletmeler için oluşturulacak “Sanayi Sitesi” fikrini masaya yatırdılar. Sitede yer döşemeciler, duvardan duvara halıcılar ve turistik halı satıcıları için de ayrı bir Showroom kurulacak.

  • Ege Postası
  • 21.12.2012 - 11:54
İZMİR- Halı Yıkama işleminde kimyasal madde kullanıldığına dikkat çeken HALIMDER Başkanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen, ‘Halı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çıkarlarını savunurken, toplumsal sorumlulukları da gözetmeye özen gösteriyoruz. Halı yıkama işletmelerinin kent içinde sokak aralarına sıkışması çağdaş kentlere yakışır görüntüler değil. Ayrıca halı yıkamacılarının kimyasal ve kirli su atıkları çevreyi de rahatsız edebiliyor. Onları kentsel dönüşüme uygun şekilde İzmir çevresinde, merkeze ulaşımın kolay olduğu bölgelerde konuşlandırmayı planlıyoruz.’ dedi.

Tüm sektörü kucaklayacak

Planlanan sanayi sitesinin sadece halı yıkamacılarına ait olmayacağına dikkat çeken Ölçen, ‘Bugün İzmir’de hemen hemen her ana sektöre ait site bulunurken, halı dokuma ve yıkama sektörüne ait bir sanayi sitesinin bulunmaması büyük kayıp. Bugün İzmir’de binin üzerinde halı yıkama işletmesi var ama kayıtlı olanlar bir elin parmaklarını geçmiyor. İnternet sitesi ve cep telefonu olan herkes bu işi yapıyor. Site ile bu işletmelerin çoğunluğu kayıt altına alınacak. Kayıtlı esnafımız ile haksız rekabet yapılması engellenecek ve tüketicilerin hakları daha sağlıklı korunabilecek.

Oluşturulacak sanayi sitesinde sadece halı yıkamacıları değil, koltuk-sandalye gibi oturma mobilyaları ve perde yıkamacıları hatta oto yıkamacıları da yer alabilecek. Sitede oluşturulacak büyük Showroom’da ise merkezde çalışan laminant, yer döşemeci ve duvardan duvara halıcı firmalarımızın tanıtımları yapılacak. Turistlik halıcılara ise kent merkezinde ayrı bir çarşı düşünüyoruz.’ diye konuştu.

Aslan’ın tecrübesi

Sanayi sitesi üzerine yaptıkları ön çalışmaları Ege Koop Başkanı Aslan’a sunduklarını hatırlatan Naci Ölçen, ‘Ege Koop inşaat sektöründe sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de kabul gören önemli bir marka. Ege Koop’un zirve noktasına ulaşmasında sayın Hüseyin Aslan’ın emekleri inkar edilemez. Biz de sektörümüz için böylesine önemli olan bir projede Hüseyin Aslan’ın fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanmak istedik. Fizibilite ve ön hazırlık çalışmalarımızı kendisine sunduk. Daha önceden havalimanına yakın bir bölgede çok uygun alanlar tespit etmiştik ancak İZSU’nun su havzası nedeniyle istediğimiz olmadı. Pınarbaşı’nda bulduğumuz alandan ise rantabl olmadığı için vazgeçtik. Menderes, Gaziemir, Bornova, Karabağlar veya Çiğli’de uygun araziler üzerinde fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Hedefimiz sektör üyelerimizi maliyetine işyeri sahibi yapmak.’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.