Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halk Komitesi, uluslararası örgütleri Havice'de öldürülenler için göreve çağırdı

Halk Komitesi, uluslararası örgütleri Havice'de öldürülenler için göreve çağırdı

Kerkük Halk Komiteleri, uluslar arası kurumlardan Havice ilçesinde Irak güvenlik güçleri tarafından öldürülen göstericiler için soruşturma başlatmasını istedi. Kerkük'te bir araya gelen Halk Komiteleri önceki gün Havice ilçesinde 54 kişinin...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 18:24
Kerkük Halk Komiteleri, uluslar arası kurumlardan Havice ilçesinde Irak güvenlik güçleri tarafından öldürülen göstericiler için soruşturma başlatmasını istedi.
Kerkük'te bir araya gelen Halk Komiteleri önceki gün Havice ilçesinde 54 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı için ortak bir basın toplantısı yaptı. Kerkük Halk Komitesi, başta Birleşmiş Milletler, AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulunarak saldırının tüm detaylarının açığa çıkarılmasını istedi.
Halk Komitesi, ülkede Sünnilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerin uçuşa yasak bölge ilan edilmesini talep etti. Bölgede bulunan Şii ağırlıklı asker ve polislerin çekilmesini isteyen söz konusu sivil toplum kuruluşları , güvenlik güçlerin bölgeyi yerel askeri güçlere teslim etmesini dile getirdi.
Komite Sorumlusu Halit El Muferci, Irak milletvekillerini bu konuda Başbakan Nuri El Maliki ile görüşmeleri çağrısında bulundu. Mufreci, suçluların bulunmaması ve yargı önüne çıkarılmaması durumda olayların önüne geçilemeyeceğini ve olayların büyüyeceğine dikkat çekti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.