Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harabeye dönen Sur böyle görüntülendi

Harabeye dönen Sur böyle görüntülendi

Diyarbakır’da, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinde, çatışmaların en yoğun şekilde yaşandığı Kurşunlu Cami kullanılamaz hale gelirken, etrafında bulunan yerleşim yerleri yine bomba ve silahların isabet etmesi nedeni ile harabeye dönmüş durumda.

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 18:28
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerce karargah olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Cami’nin kullanılamaz hale geldiği görüldü. İçişleri Bakanlığı izni ile görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilen tarihi Kurşunlu Cami’nin duvarlarının tamamen yıkıldığı, bahçesinde bulunan şadırvanın da çatışmalar nedeni ile yıkıldığı görülürken, teröristlerce sokak başlarına kurulan barikatların da kaldırılmadığı görüldü.
KURŞUNLU CAMİ DUVARLARINDA ‘KURŞUN’ İZLERİ 
Çatışmaların en yoğun yaşandığı Kurşunlu Cami duvarlarına çok sayıda kurşun isabet ederken, caminin iç tarafı da çıkan yangın nedeni ile kullanılamaz hale geldi. Kurşunlu Cami ve etrafının teröristlerden temizlenmesinin ardından caminin minaresine güvenlik kuvvetleri tarafından dev Türk bayrağı asıldı.
HARABEYE DÖNEN EVLER İŞ MAKİNELERİ İLE YIKILIYOR 
Sokağa çıkma yasağının ardından başlayan yoğun çatışmalar nedeni ile hemen her evde bomba ve kurşun izleri hakim. Terör örgütü mensuplarının tuzakladığı bombaların infilak ettirilmesi ve güvenlik güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için kullandığı top atışları nedeni ile bir çok ev harabeye dönmüş durumda. Operasyonların sona ermesinin ardından ilçeye giren iş makineleri, harabeye dönen evleri yıkarak hafriyatları ilçe dışına taşıyor.
TERÖRİSTLER, EVDEKİ TÜPLERİ BOMBA YAPIMINDA KULLANMIŞ 
Öte yandan, sokağa çıkma yasakları nedeni ile evlerini terk ederek başka ilçelere göç etmek zorunda kalan vatandaşların evleri, teröristlerce karargah olarak kullanılmış. Teröristler ayrıca çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin, yemek pişirmek için kullandığı ev tipi tüpleri, bomba yapımı için kullandığı görüldü. Alanda çok sayıda tüpe rastlanırken, birçok tüpe kurşun isabet ettiği görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.