Dolar 34,6414
%0.25
Euro 36,4648
%0.45
Altın 2.942,040
%0.82
Bist-100 9.611,00
%-0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harmandalı’ya kısmi kapatma kararı

Harmandalı’ya kısmi kapatma kararı

İzmir’de çevre anlamında uzun yıllardır başlıca sorun olarak süregelen ve ekonomik ömrünü dolduran Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nda yeni uygulamaya start verildi. Kapatılması planlanan çöp alanına sanayi tesislerinden gelen atıkların kabulü durduruldu. Büyükşehir sanayicileri üzdü

  • Ege Postası
  • 20.09.2016 - 10:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ün resmi yazısı üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Çiğli’deki düzenli depolama alanına sanayi atıklarının kabulünü durdurma kararı aldı.

BAKANLIKTAN BELEDİYEYE “TESİSİ KAPAT” TALİMATI

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden belediyeye iletilen resmi yazıda alana tehlikesiz atık kabulünün yapılmamasına yönelik gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiği belirtilirken, konuyla ilgili değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi de çözüm arayışına girdi.

HARMANDALI’DAKİ TESİS ATIK KABULÜNE KAPATILDI

Bölge halkının yoğun şikayetlerine konu olan ve vatandaşların düzenledikleri çeşitli eylemlerle kapatılmasını talep ettiği tesisle ilgili gelen şikayetleri değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazıda, “Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nin hacimsel olarak ömrünü tamamlama aşamasına gelmesi itibariyle sahada belediye atıklarını depolayacak yeterli hacmin bulunması gerektiğinden tehlikesiz atıkların Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’ne kabulünün yapılmaması gerektiği” belirtildi. Belediyenin yaptığı yeni düzenleme kapsamında çöp alanına atık kabulü sınırlandırılırken, Eylül ayı itibarı ile sanayiciler ve üreticilerin bugüne kadar Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’ne gönderdikleri atıklara kapatıldı.

KARAR SANAYİ CAMİASINDA KRİZ YARATTI

Belediyenin aldığı bu karar fabrikalarda adeta şok etkisi yaratırken, ekonomi camiasında ufak çaplı bir kriz de beraberinde geldi. Konuyla ilgili olarak üyelerini bilgilendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yönetimi ise, belediyenin aldığı bu karara uyulması gerektiğini belirterek, sanayi üretimi yapan üyelerini atıkların tipine uygun kabul yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslı tesislere yönlendirdi. Başlayan yeni uygulama sonrası sancılı bir geçiş süreci de beraberinde gelirken, meslek odası İzmir’de milyonlarca tonluk üretim yapan sanayi tesislerine kullanabilecekleri tesislerle ilgili detaylı bir liste yayınladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.