Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastanelerde, yapısal olmayan tehlikeler belirlendi

Hastanelerde, yapısal olmayan tehlikeler belirlendi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerde Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılmasına (YOTA) yönelik personele eğitim verildi. Dörtçelik Çocuk Hastanesi Büyük Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde gerçekleştirilen eğitim, Boğaziçi...

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 13:21
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerde Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılmasına (YOTA) yönelik personele eğitim verildi.

Dörtçelik Çocuk Hastanesi Büyük Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde gerçekleştirilen eğitim, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından verildi. Doç. Dr. Gülüm Tanırcan ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Seyhun Püskülcü tarafından, depremde risklerin belirlenmesi, deprem tehlike avı, bağlantı ve sabitleme elemanlarının tanıtımı ve nasıl uygulanacağı, eşyaları sabitleme yöntemleri, hastanelerde YOTA uygulamaları, yönetmelikler ve mühendislik hesaplamaları anlatıldı.

Ayrıca, hastanedeki depremde risk oluşturacak eşyalar belirlenerek, bunların hangi bağlantı elemanları ile nasıl sabitleneceğine yönelik keşif ve egzersiz çalışması yapıldı.

Sunum teknikleri eğitimi de verilen katılımcılardan sunumlarda başarılı olanlar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmeni olmaya hak kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.