Dolar 34,0715
%-0.04
Euro 37,8995
%-0.01
Altın 2.814,920
%-0.05
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasuni Mağaraları'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Hasuni Mağaraları'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta 60 kişilik sağlık ekibi, yaralılara başarılı müdahalelerde bulundu. Diyarbakır,...

  • Ege Postası
  • 29.08.2013 - 18:06
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta 60 kişilik sağlık ekibi, yaralılara başarılı müdahalelerde bulundu.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt UMKE ekipleri, Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nda 4 günlük eğitim düzenledi. Düzenlenen tatbikatta teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı yakalayan sağlık ekipleri, senaryo icabı helikopter kazasında yaralananlara ulaşmaya çalıştı. Gerçeği aratmayan tatbikatta yaralılara müdahalede bulunan UMKE ekipleri, zorlu şartlarda görev yapabileceklerini kanıtladı.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Sait Avar, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinden gelen ekiplerle Hasuni Mağaraları bölgesinde bir kurtarma tatbikatı uygulayacaklarını söyledi. Senaryo gereği, bir helikopter kazası sonucu oluşan yaralıları dağdan aşağıya indirmeye çalışacaklarını ifade eden Avar, “Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen Afet ve Acil İl Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği ekiplerine, bölgemizdeki UMKE müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. UMKE'nin amacının yeterli bilgi ve donanıma sahip sağlık personelleriyle afetlerde ilk bir saat içerisindeki ölüm sayısını azaltma olduğunu belirten Avar, “Yapılan bir çalışma ve bu zaman zaman değişik tatbikatların yapılması ile hizmetlerine devam etmesidir." ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.