Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hava-İş grev tarihini açıkladı: 15 Mayıs

Hava-İş grev tarihini açıkladı: 15 Mayıs

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), anlaşma sağlayamadığı Türk Hava Yolları'nda (THY) greve gitme kararı aldı. Grevin başlangıç tarihi ise 15 Mayıs Çarşamba günü olarak açıklandı.Hava-İş Sendikası, bugün olağanüstü...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 14:23
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), anlaşma sağlayamadığı Türk Hava Yolları'nda (THY) greve gitme kararı aldı. Grevin başlangıç tarihi ise 15 Mayıs Çarşamba günü olarak açıklandı.

Hava-İş Sendikası, bugün olağanüstü toplanarak grev kararını açıkladı. Hava-İş Sendikası geçtiğimiz hafta grev için 60 günlük yasal süreyi beklemeyeceklerini, her an harekete geçebileceklerini bildirmişti.

Bugünkü toplantıda konuşan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, tüm uğraşlara rağmen grev uygulama işleminden başka bir yolun kalmadığını söyledi. Ayçin, “THY Genel Müdürlüğü ve bağlı tüm iş yerlerinde 15 Mayıs Çarşamba günü, grevin uygulamaya konulmasına, durumun noter kanalı ile işverene, yetkili makama bildirilmesine THY Genel Müdürlüğü ve bağlı tüm iş yerlerinde ilan edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.” diye konuştu.

Hava-İş üyelerinin sağduyu ve sabırla uzlaşmayı desteklediklerini ancak bu grevi işverenin kendisinin istediğini anlatan Ayçin, “Günah bizden gitti. 15 Mayıs'a kadar hala zamanları var. Bu güne kadar 305 arkadaşımızın işe iadesini yapabilirler. Bu yapılırsa 24. dönem toplu sözleşmeyi de bitirebiliriz. Ama ‘Bizim 305 kişi geri döndürme gibi bir niyetimiz yok. Toplu sözleşmede de yeni bir önerimiz yok’ diyorsanız bizim de artık sizin yalan yanlış milliyetçi söylemlerinizi dinlemeye zamanımız yok.” şeklinde konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve bazı sendikaların başkanları da toplantıya katılarak greve gitme kararı alan Hava-İş üyelerine destek vereceklerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.