Dolar 34,1743
%0.04
Euro 38,1258
%-0.1
Altın 2.895,670
%-0.84
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düştü

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düştü. Kuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 09:49
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düştü. Kuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde kar şeklinde görülecek yağışların; Samsun ve Ordu ile öğle saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimlerde kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Samsun ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmekiyor.

Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.