Havacılık sektörü, Türkiye'nin geleceği olacak
Havacılık sektöründeki istihdam açığının her yıl arttığını söyleyen Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, ülkemizde en az doktorlar kadar, teknik personele de büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
- Ege Postası
- 18.10.2016 - 10:24
Türk havacılık sektörünün önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Çelebi, geleceğin havacılarına sektörü şimdiden öğretmeye başladıklarını dile getirdi.
Eğitimi, iş hayatıyla destekleyen çözümler sunduklarını kaydeden Mehmet Çelebi, öğrencilerin buradan aldıkları eğitimlerle kendi geleceklerine yatırım yaptıklarını belirtti.
Eğitim kalitesinin ve donanımlı öğrenci yetiştirmenin için kendileri için önde gelen değerler olduğunu belirten Çelebi, “Hem geniş düşünebilen, vizyon sahibi, hem de proje üretebilen eğitimcilerden oluşan bir kadroya sahibiz” dedi.
MESLEK LİSELERİ İSTİHDAMI ARTIRIR
Türkiye'de meslek lisesi kavramının yanlış değerlendirildiğinin altını çizen Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, “Meslek liseleri ülkemizde sanki son çare olarak görülüyor. Oysa, ülkemizin doktora, mühendise ihtiyacı olduğu kadar, yetişmiş teknik elemana da ihtiyacı var. Ülke olarak en büyük sermayemiz genç nüfusumuz. Eğer iyi bir eğitim vermezseniz ve bir hedef belirlemezseniz diplomalı işsizler ordusu oluşturursunuz. Bunun için meslek liseleri ayrı bir değer taşıyor. Türkiye, havacılık alanında önemli bir konumda. Türk Hava Yolları, uluslararası arenada en iyi 10 havayolu şirketi arasında gösteriliyor. Türkiye jeopolitik konumu itibarıyla da ulaşım anlamında önem taşıyor. Aileler de artık bu durumun farkına varmaya başladı. Her geçen yıl sektörümüze ve okulumuza daha fazla başvuru alıyoruz. Bu da Türk havacılığı adına oldukça önemli ve güzel bir gelişme” ifadesini kullandı.
EĞİTİM LABORATUVARIYLA FARK YARATIYOR
Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, okul bünyesinde yaşama geçirdikleri Uçak Bakım Bölümü Eğitim Laboratuvarı ile öğrencilere uygulamalı eğitimler de verdiklerini söyledi.
Çelebi, öğrencilerin eğitim laboratuvarında, Airbus A310 ve Boeing 727 uçak motorlarıyla derste gördükleri kuramsal bilgileri uygulamalı olarak pekiştirdiklerini anlattı.
Haftanın 3 günü deneyimli eğitmenler eşliğinde laboratuvar dersleriyle sistem parçalarının söküm, takım ve bakımlarını yaptıklarını kaydeden Mehmet Çelebi, benzeri bir laboratuvarın İzmir'de bulunmadığını hatırlattı.
SEKTÖRE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ KAZANDIRIYORUZ
Havajet Lisesi'nin ortaya koyduğu farklı eğitim yaklaşımı ve deneyimli kadrosuyla, havacılık sektörüne yeni işgücü kazandırmak için çalıştığını vurgulayan Çelebi, “Meslekte yükselmek isteyenlerin mutlaka Uçak Bakım Teknisyenlik Yeterlilik sertifikası olan JAR 66'yı edinmesi gerekiyor. Bizler Havajet olarak verdiğimiz kuramsal ve teknik eğitim altyapısıyla, öğrencilerimizin bu sertifikaya ulaşmaları için onlara yol gösteriyoruz” diye konuştu.
Havacılığın geleceğin sektörü olduğunu dile getiren Çelebi, bu alanda her dönem teknik eleman ve diğer departmanlarda istihdam açığı bulunduğunu; donanımlı ve yetişmiş mezunların, iş bulma konusunda sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yazın