Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havacılık sevdasına ilk adım

Havacılık sevdasına ilk adım

Gaziemir Belediyesi ile Türk Hava Kurumu’nun işbirliğiyle düzenlenen ‘model uçak kursuna’ katılan pilot olma hevesindeki gençler, hayalleri için ‘ilk adımı’ atmanın heyecanın yaşıyor

  • Ege Postası
  • 29.03.2013 - 11:17
İZMİR- Düzenlediği kurslarla her yaştan insanın beceri ve yeteneklerine hitap eden Gaziemir Belediyesi’nin, Türk Hava Kurumu’yla birlikte düzenlediği Model Uçak Tasarım kursuna, havacılık sevdalısı gençlerden büyük ilgi var. Cumhuriyet Semt Evleri’ndeki kursa katılan 75 genç, bu kurs aracılığıyla hem el becerilerini geliştiriyor, hem de havacılık sevdasına ilk adımı atıyor. Kursun başladığını okullarda yapılan duyurular ve semt evlerindeki diğer kurslara katılan annelerinden, komşularından öğrendiklerini ve heyecanlandıklarını söyleyen gençlerin, büyük çoğunluğunun hayali pilot olmak. Bu kurslarda başarılı olan ve havacılığa yatkın olduğu gözlemlenen kursiyerler, Türk Hava Kurumu’nun desteğiyle havacılık okullarına yönlendirilerek, geleceklerine yön vermeleri sağlanıyor.

 Dersin bitmesini istemiyorlar…

Türk Hava Kurumu Eğitmeni Mukaddes Yalçın tarafından verilen kursta, kağıt üzerindeki uçak modelinden yola çıkan kursiyerler ahşap, plastik ve kağıt kullanarak tasarımlarını hayata geçiriyor. Kurslarda kesici aletler kullanıldığı için 10 yaş altı çocuklar kursa alınmıyor. Kursiyerlerin heyecanla ve zevkle kursa devam ettiğini ve kursun yeni başlamasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Yalçın, “Kursiyerlerimiz dersin bitmesini istemiyor. Büyük bir dikkat ve hevesle modellerini yapıyorlar” diyor. Yalçın, kurs sayesinde çocukların havacılığa ilgilerinin artığının, el becerilerinin ve özgüvenlerinin arttığını söylüyor.

 Başkan Şenol’a büyük teşekkür…

Amaçlarının havacılık sektöründe ki eleman ihtiyacını kısmen gidermek ve havacılık sevdalısı gençlere rehberlik etmek olduğunu söyleyen Yalçın, “Havacılığa sevdalı gençlerle buluşmamızı, onların sevdalarına ulaşmalarında ilk adımı atmalarını sağlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getiriyor. Sektörde ciddi anlamda eleman ihtiyacı olduğunu söyleyen Yalçın, Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı’nın Gaziemir’de eğitime başlamasıyla, bu okuldan mezun olanların uluslararası firmalarda işe yerleşmelerinin ve firmaların kente yatırım yapmalarının havacılığa olan ilgiyi daha arttırdığını sözlerine ekliyor. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.