Dolar 34,2538
%0.32
Euro 37,8229
%0.13
Altın 2.927,340
%0.39
Bist-100 8.856,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havalimanı polisi, öfke kontrolü eğitimi aldı

Havalimanı polisi, öfke kontrolü eğitimi aldı

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan polis memurları, yolcu ve yolcu yakınlarıyla daha iyi iletişim kurmak için davranış ve öfke kontrolü eğitimi aldı. Eğitimin daha uygun iletişimi sağlamak için verildiği aktarıldı. Her yıl yaklaşık...

  • Ege Postası
  • 31.08.2013 - 10:30
Atatürk Havalimanı'nda görev yapan polis memurları, yolcu ve yolcu yakınlarıyla daha iyi iletişim kurmak için davranış ve öfke kontrolü eğitimi aldı. Eğitimin daha uygun iletişimi sağlamak için verildiği aktarıldı.

Her yıl yaklaşık 50 milyon yolcunun geçtiği havalimanında polis; asayiş, posaport, araştırma, narkotik, trafik gibi birimlerinde görev alıyor. Havalimanında vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak ve öfke kontrolü için polis memurları 5 gün eğitim aldı. Eğitim salonunda polisler, hem teorik hemde pratik eğitimden geçti.

Eğitimi veren Davranış Biçimleri Uzmanı ve Eğitimci Oğuz Gülay, Türk polisinin daima ilerlemek, daha iyi şeyler yapmak için çaba gösterdiğini dile getirdi. Her yıl tazelenen okullarında eğitimlerini aldıklarını belirten Gülay, ''Normal eğitimlerin yanında temel ilkelerimiz vardır insanların olmasa olmazı davranış biçimleridir. Aile de dahi eğer doğru iletişim kuramazsanız boşanmaya kadar giden sonuçlar alırız. Çocuklarla iyi iletişim kuramazsanız, çocukların evi bırakıp gittiğini görüyorsunuz. Bu da bir sosyal sorundur. Temel amacı değerli polis arkadaşlarımızın daha iyi hizmet vermeye, gerek dışarıdan gelen gerek dışarıya giden insanlara ve yurttaşlarımıza iyi hizmet etmek.'' dedi.

Polisin kızma, sinirlenme şansı olmadığını belirten Gülay, polisin öfke kontrolü yapması gerektiğini söyledi. Gülay, polisin öfkelenmesi durumunda karşı taraftaki kişinin daha fazla öfkeleneceğini aktardı.

Mesaisinin ardından bu eğitime gelen polislerin olduğunu aktaran Gülay, ''Burada eğitime gelmek demek büyük bir fedakarlık yapmak demektir. Biz iyi davranmıyorlar veya iyi iletişimde bulunmuyorlar diye eğitim almadık. Biz günümüze daha uygun iletişimi sağlamak için onları bir araya getirdik. Eğitimde davranış biçimleri dedik. Biz hatta biraz ileri gidip sosyal yaşantıda eşlerine ve çocuklarına nasıl hareket etmeleri lazım gelene kadar indik ve ulaştık. Çünkü sosyal hayatında mutlu olmayan kişiler çalışma hayatında da başarılı olamazlar. Yaptığımız araştırmalarda bunu çıkartıyor.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.