Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayata cam katacak

Hayata cam katacak

Çevrenin korunması ve geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalara imza atan Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanını Cam şişe kumbaraları ile donattı. ‘Cam Şişeleri Kumbaraya Atın, Hayata Cam Katın’ projesi ile çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamında Bornova’nın çeşitli noktalarına 150 adet kumbara yerleştirildi

  • Ege Postası
  • 14.07.2013 - 15:59
İZMİR - Anadolu Cam Sanayi ve ÇEVKO ile birlikte gerçekleştirilen protokol kapsamında, 100 adedi 900, 50 adedi 1200 litrelik olan toplam 150 cam şişe kumbarası Bornova Belediyesi’ne teslim edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kumbaraları, ilçenin dört bir yanında yoğunluğa göre tespit edilen noktalara yerleştirdi. Ayrıca mevcut kumbaraların bakımları da yapılarak tekrar kullanıma sunuldu.

‘Cam Şişeleri Kumbaraya Atın, Hayata Cam Katın’ projesi, cam atıkların evsel ve diğer atıklardan ayrılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak. Kumbaralarda biriken cam şişe ve kavanozlar toplanıp, geri dönüşüm tesislerinde yeniden üretime kazandırılacak.

Camın tamamen geri dönüştürülebilir bir madde olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha yaşanabilir bir dünya oluşturmanın en önemli gereklerinden birinin geri dönüşüm olduğunu söyledi. Sındır, ‘‘Bu uygulama ile hem çevreyi koruyacağız, hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Bu noktada en önemli görev vatandaşlara düşüyor. Tüm Bornovalılardan atıklarını ayrıştırıp cam şişelerini bu kumbaralara atmalarını rica ediyorum’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.