Hayata pilatesle tutundular
İZMİR'de Bayraklı Belediyesi'nin açtığı pilates kursunda kadınlar sadece incelmiyor aynı zamanda terapi görüyor. Pilates, kolon kanseri olan Gülay Mertyüz'e mücadele gücü verirken, oğlunu askere gönderen Bahar Aydoğmuş'un üzüntüsünü hafifletiyor. Kimi menopoz sıkıntılarını unutuyor, kimi fıtık ağrılarını. Kadınlar, bir avuç antidepresan içmek yerine esneyerek rahatlıyor.
- Ege Postası
- 29.11.2014 - 12:14
Gülay Mertyüz : Üç yıldır kolon kanseriyim. Yedi ay yoğun bakımda kaldım. Bir avuç dolusu antidepresan da içiyordum. Bir yıl önce pilatese başladım. Buraya geldiğimde ağırlarımı unutuyorum. Neşeli sohbetlerimiz oluyor, kanserin beni teslim alamayacağı gücünü bana spor verdi. Antidepresan ilaçlarını doktor kontrolüyle bıraktım. Artık yaşamdan zevk alıyorum, mutluyum.
Bahriye Bakıcı: Belimde ve boynumda fıtıklar var. Burada yaptığım hareketlerle uzun zamandır şikayetim yok. Burada sadece spor yapmıyoruz, hayatı paylaşıyoruz. Dertlerimizi anlatarak azaltıyoruz, sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltıyoruz.
Bahar Aydoğmuş: Oğlumu askere yeni gönderdim. Çok üzüldüm eve kapandım. Pilates kursu beni hayata bağladı. Güne neşeyle başlıyorum. Hayata bakış açım değişti. Kötü düşünceleri aklıma getirmiyorum.
Dilek Şahin: 36 yaşındayım, erken menepoza girdim. Bu sorunu pilatesle aştım. Buradaki arkadaşlık ortamı, samimiyet ve doğallıkla hayatta eksik olan tarafımı tamamladım.
Yıldız Dalkılıç: Pilates ile 115 kilodan 74 kiloya düştüm. Kendimi ruhen ve bedenen çok sağlıklı hissediyorum. Burada sadece beden zayıflamıyor ruh da inceliyor. Yardımseverlik, komşuluk gibi değerlerleri yaşatıyoruz. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz.
"PİLATES ÖĞRETİRKEN HAYATI ÖĞRENİYORUM"
Sınıfta en küçüğü 18, en büyüğa 65 olan 40 öğrencisi bulunan spor eğitmeni Gökçe Balikan Yıldızer (33) kadınların yazın sıcak kışın soğuk demeden her sabah koşarak spora geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Ben onlara vücutlarını nasıl esneteceklerini öğretiyorum belki ama onlardan da hayatı, mücadeleyi, yılmamayı öğreniyorum. Burada her kadının ayrı bir öyküsü var. Birbirinden farklı kadınlar, mesleklerini, statülerini, zaaflarını, egolarını unutup burada öyle kaynaşıyorlar ki dersler hiç bitmesin istiyoruz." (ELİF DEMİRCİ/DHA)
Yorum Yazın