Dolar 34,1742
%0.03
Euro 38,1961
%0.08
Altın 2.922,670
%0.08
Bist-100 9.751,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayvanseverlerin tepkisi dinmek bilmiyor

Hayvanseverlerin tepkisi dinmek bilmiyor

Geçtiğimiz haftalarda bir açılış esnasında Konak Meydanı’nda yer alan sokak köpeklerinden rahatsızlık duyduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösteren hayvan severler ve hayvan hakları derneklerinin Başkan Kocaoğlu’na olan öfkesi dinmek bilmiyor. Fuar içerisinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Birimi’ne ait poliklinik ve tedavi merkezinde tedavi gören kimsesiz hayvanların kaderine terk edildiğini dile getiren hayvan hakları savunucuları, tesiste gerekli iyileştirmeler yapılacağı yönünde kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi için belediyeye çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 02.01.2014 - 12:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Fuar içerisinde yer alan ve kimsesiz sokak hayvanlarının tedavisi için hizmet veren Veterinerlik Tedavi Merkezi’nde koşulların iyileştirmesi için çağrılarını yineleyen hayvan severler ve hayvan hakları dernekleri, hayvanların kaderlerine terk edildiğini savunarak, yaşananlara tepki gösterdi. Soğuk havaların etkili olması ile birlikte, burada tedavi gören hayvanların su baskını yaşanan zeminde, gazete kağıtları üzerinde derme çatma kulübelere mahkum olduğunu belirten hayvan severler, sosyal medya üzerinde paylaştıkları fotoğraflar ile Büyükşehir’i kimsesiz hayvanlara sahip çıkmaya ve yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı.

“BAŞKAN KOCAOOĞLU İLE GÖRÜŞEMEDİK”

Yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca dilekçe yazdıklarını söyleyen HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Ben kaç seferdir bu talebimi iletiyorum ama, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile hala görüşemedik. Kendisinden bir türlü randevu alamıyoruz, ona ulaşamıyoruz. Şubat 2012’den bu yana kentteki barınakların iyileştirmesi, fiziki şartların düzeltilmesi ve orada kalan hayvanlara sunulan imkanların iyileştirilmesini istiyoruz. Onca dilekçemize cevap verilmedi, değişen hiçbir şey yok. Koskoca İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunları yapamıyor m? Antalya’da, Diyarbakır’da, hatta Konak Belediyesi’nde ve diğer belediyelerde de hayvan haklarına titizlik gösteriyorlar. Onlar Büyükşehir Belediyesi’nden daha mı büyükler, maddi koşulları daha mı iy? Biz sadece sokak hayvanlarına gereken değerin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
"Hayvanseverler Kocaoğlu'na tepkili" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



“SÖZ VAR, YERİNE GETİREN YOK”

HAYTAP İzmir Temsilcisi Önder belediyenin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediğini de belirterek, “Işıkkent, Sasalı ve Seyrek’te yer alan bakımevlerinin iyileştirilmesi ve tadilatı için defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazdık, basın üzerinden taleplerimizi defalarca ilettik. Her seferinde bize söz verildi. Söz var, yerine getiren yok. Veterinerlik birimi, bizim zorumuzla birkaç yerde iyileştirme yaptı. Fuar içerisindeki tedavi merkezi de yine bizim onca talebimiz sonrasında kuruldu. Ancak buraya iyileşsin diye getirilen hayvanlarımız soğuktan donarak can veriyor. Oradaki kediler, köpekler betonda yatıyor. Barınaktaki zemini devamlı su basıyor. Tedavi merkezi olarak hizmet vermesi gereken bir nokta ama gelen hayvanlar daha kötü hasta oluyor. Buraya ısıtıcı yerleştireceği yönünde söz verildi ama halen bir gelişme yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.