Dolar 34,0328
%0.04
Euro 37,8842
%0.05
Altın 2.823,050
%-0.07
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Helil Kınay'dan rakibi Tunç'a 'taahhüt' göndermesi: Şov haline getirdi

Helil Kınay'dan rakibi Tunç'a 'taahhüt' göndermesi: Şov haline getirdi

Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, kentsel dönüşüm taahhüdü vererek, "Bir masa etrafında derneklerle vatandaşlarla beraber ortak bir anlayışıyla kentsel dönüşüm yapacağız. Bu benim Karabağlar’a taahhüdümdür. Karabağlar modelini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Karşımızda AKP zihniyeti, ‘bir belgeye imza atarak’ bunu siyasi şov haline getiren bir anlayış" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2024 - 14:09
  • Güncelleme: 11.03.2024 - 14:50

EGEPOSTASI- Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, TR35 TV’de yayınlanan Denge programına konuk oldu. Helil Kınay, Ege Postası Genel Yayaın Yönetmeni Halil Solak ile gazeteci Gönül Morsünbül'ün sorularını yanıtladı.

KOLTUK İÇİN SINIRLARI BELİRLENMİŞ KARABAĞLAR

Karabağlar Belediyesi 15 yıllık bir belediye olduğuna dikkat çeken Helil Kınay, “Bakanlık ve iktidar tarafından siyasi manevrayla bir koltuk elde etme gerekçesiyle sınırları belirlenmiş. Bu sınrılar çizilirken deniz, yeşil alanlar, ticaret alanı yolun karşı tarafında bırakıldı. Yolun diğer tarafından yoksulluk ve planlanması gereken alanların içerisinde bir ilçe yaratıldı. Karabağlar Belediyesi 15 yıldır CHP Belediyeciliği ile bir taraftan belediye hizmetlerini ortaya koymaya çalışırken diğer taraftan kendi yapılaşmasıyla kentleşme sürecini henüz tamamlamamış olan ilçemizde 15 yıldır bu planlama süreçlerinin tamamlanması için çalışmalar gerçekleştirilmiş. Geldiğimiz noktada imar planlarının tamamlandı ve uygulama aşamasına geçilecek. Sokakların, yollar, yeşil alan ihtiytaçları var. Yağtığımız değerlendirmelerde halktan yana bir belediyecilik anlayışıyla belediyelerimiz insanlara el uzatan bir politika yürüttüler. Semt evleri, kreşler, sosyal destekler gibi. Bir taraftan doğal gaz, ulaşım aslında belediyenin değil bakanlığın görevi. Bizler 15 yıldır alt yapı çalışmalarıyla hizmetleri yürttüğümüz Karabağlar’da 5 yıl içinde alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Buradan tüm Karabağlar’a doğal gaz ve internet alt yapı sorunları olmayacağı bir karabağlar için söz veriyorum” dedi.

“HESABINI VEREMEYECEĞİM BİR ŞEY YOK”

Siyasetin bir oy isteme sürecinin dışında olması gerektiğinin altını çizen CHP’li Helil Kınay, “Dün sokaktaydın, bugün de sokaktayım yarın da sokakta olacağım. Lütfen söylenen sözlere sadece vaat olarak bakmayın. Bu sözü söyleyen kişilere bakın. Hangi yollardan yürümüşler, kime hizmet etmişler, hangi siyasi anlayışa hizmet etmişler? Ben hayatını hak, emek ve adaletr mücadelesi üzerne kurmuş. Ülkenin içerisinde söylenen yalanlarla o kadar çok kandırıldık ki, ‘daha iyi bir ülke yaratacağız’ sözlerine çok alıştık. Her seçimden sonra gelen zamlarla o kadar canımız yandı ki insanlar siyasetten umudu kesti ve siyasetçilere güvenmedi. O yüzden bizler değişim dedik. Kendi evlerimizden başlayarak sözümüzü büyüteceğiz. Halkımızla beraber mücadele edeceğiz. Saraylarda oturmadığımız ben de bir vatandaş olarak aynı umutsuzluğu ama aynı umudu yaratan üzere mücadele büyüten biri olarak söylüyorum, hesabını vermeyeceğim hiçbir şey yok. Söylediğim şeyler bu zamana kadar hep hayata geçirdim. CHP ortaya koyduğu kadrolarla halkımızın içerisinde mücadele büyütmek için yol izliyor. Bize -mış gibi yapıp, ağzımıza bir parmak bal çalıp, seçimden sonra bizi unutanlara karşı mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Neden siyasete atıldığım, neden karbağlar’da görevlendirildiğim gibi sorularla ilgili cevaplayamayacağım hiçbir konu yok. İzmir’in her yerinde sözü olan biri olarak yürüdüğüm yollar ve geldiğim yerlerden hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok” dedi.

“HESAP SORACAĞIZ”

Helil Kınay açıklamasının devamında, “ Biz 23 yıldır bir iktidarın getirdiği yoksulluk, çalınanlar, vatandaştan alınıp yandaşa verilen hizmetler, cumhuriyetin çağdaş, laik ve tüm vatandaşların sözünü eşit gören anlayış tersine bizi devrimlerden uzakllaşıtıran gerici yobaz bir zihniyetten soracağım çok hesap var. Benden olmayanlara hizmet vermem diyen, kadını yok sayan, iyi işleri adamlar yapar diyen anlayışa karşı kadınların sesi var diyerek hesabını soracağımız çok şey var. Biz kendi hesabımızı da veririz, bizden alınanların da hesabını sorarız. Karabağlar’da İzmir’de ittifakımızı kuracağız” dedi.

SELVİTOPU’NA KIRGINLIĞIM OLAMAZ

Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun,’aday’ eleştirilerine yanıt veren CHP’li Helil Kınay, “Adaylığım açıklandığı an Muhittin Bey ile görüşme yaptım. Muhittin Başkanımız 2 dönem CHP’nin başkanlığı yapmış bir başkanımız. Sıtkı Bey’den aldığı bayrağı 1 Nisan’da bana devredecek olan  çalışmalarına ve emeğine saygı duyduğumuz bir belediye başkanımız. Ben CHP’nin sosyal demorkat halktan yana anlayış içerisinde, AKP rejimine karşı sesini büyütecğeine inanıyorum. Belediyemizin yaptığı çalışmalara ve emeklerinin üzerine emek koyarak, tüm emeklere teşekkür ederek sözü büyütmeye geliyoruz. Kimseye kırgınlığım olamaz. Karabağlar gibi bu kadar yoksun olan yerlerde bu yoksulluğa  el atmış bir belediyeciliği ileri götürmek için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

4 YILDIR SES ÇIKARMAYANLAR SEÇİM İÇİN ŞOV YAPIYOR

Karabağlar’da TOKİ mağdurlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Helil Kınay, “Karabağlar’da TOKİ mağdruları vatandaşlarımızla görüştüm. Karabağlar Belediyesi’nin planladığı ve üniversite alanı olarak planlandı. Hazine arazisinin tahsisi ile ilgili süreçte TOKİ’ye devredilen alanla ilgili bir itiraz süreci var. Doğal olarak bizler kendi vatandaşlarımızın haklarını savunmak için itirazları dile getiriyoruz. TOKİ tarafından hazırlanan planların yetersiz ve kar amacı güttüğü ortaya çıktı. Belediyenin ve meslek odalarının itirazlarının haklı olduğu bilirkişi raporlarıyla ortaya çıktı ve planlar iptal edildi. Burada dikkat çeken konu şu, imar planı iptal edilmiş bir alanda TOKİ tarafından bir kura çekildi ve 750 vatandaş hak sahibi olduğunu düşündü. Kendine ait olmayan bir alanda vatandaşları mağdur eden süreç var. Devletin sosyal konut yapması için kurulan TOKİ’nin bir inşaat şirketi gibi çalıştırıldığı ve yandaşa hizmet ettiği bir süreçte mağdur ettiği 750 vatandaşımız var. Bununla ilgili süreçte açılan davalarda Karabağlar’ın hakkını korumak için mücadele yürütlüyor. Bizler kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Bu süreçte devletin kurumları ile yapılan haksızlık karşısında hakkı savunmak zorundayız. Tüm Karabağlar’ın konut, üniversite ve gelişimine katkı koyacak planlara belediye destek verecek. Belediyemiz Karabağlar’da hiçbir vatandaşın hakkının elinden alınmasına izin vermeyecek. Vatandaşın karşısına geçip 4 yıl mağdur edilmesine ses çıkarmayıp, şimdi bu sorunu çözeceğim diye siyasi şov yapanlara karşı vatandaş en doğru tercihi yapacak” ifadelerine yer verdi.

12 YILDIR DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEYEN BAKANLIK

Karabağlar’ın 540 hektarlık sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Helil Kınay, “Türkiye’de kentsel dönüşüm en acil sorun. Ben kentsel dönüşümü 6 şubat depremlerinde öğrenmedim. Bizler Türkiye’nin tamamında kentsel dönüşümü hak, mülkiyet sorunu çözülmüş yerinde dönüşüm anlayışıyla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece binaları değil yaşamı da dönüştüren bir kentsel dönüşümü savunuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin Uzundere’de yaptığı konutlarda yine yerinde ve bir masa etrafında yaptığı bir uygulamayla kentsel dönüşümü yürüttü. 540 hektarlık alan olarak tanımlanan alan 2012 yılında riskli alan ilan edildi. Bakanlığın çok hızlı bir şekilde bu alandaki çalışmayı tamamlaması gerekiyor. Vatandaş hala bu alanın neden riskli alan olduğunu bilmiyor. Planların onaylanmasının ardından yapılaşma süreci başlayacak. Belediyemizin ve odalarımız itirazları ve açtığı davalar var. Vatandaşın hakkını savunmak için gelen belediye başkanımız var.  Açılan davalarda ortaya sunulan belgelere bakanlığın bu itirazların karşısında verdiği cevaplar var. Mahkeme planların iptaline karar veriyor. Bir müteahhit gibi bina yapımı planlandığı ve kentsel dönüşüm olmadığı iptal gerekçelerinden bir tanesi. Kendi bütçesinden vatandaşa destek verecek bir modelin yaratılması gerekiyor. Alanda yapılaşma var ancak sosyokültürel alanlar eksik kaldı. 12 yıldır çözülemeyen bir planlama süreci var. 12 yıldır vatandaşın hakkını savunan bir belediye var. Karşısında ise vatandaş yararını gözetmeyen ve parası olan burada oturur diyen bir planlama anlayışı var. 12 yıldır dönüşümü engelleyen bir bakanlığa karşı belediyelerimizin yaptığı uygulamalar var” ifadelerine yer verdi.

“BİR BELGEYE İMZA ATARAK ŞOV HALİNE GETİREN ANLAYIŞ”

İzmir’in tamamında kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Helil Kınay, “Bunu yaparken vatandaşın hakkını savunarak hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir masa etrafında derneklerle vatandaşlarla beraber ortak bir anlayışıyla kentsel dönüşüm yapacağız. Bu benim Karabağlar’a taahhüdümdür. Karabağlar modelini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Karşımızda AKP zihniyeti, ‘bir belgeye imza atarak’ bunu siyasi şov haline getiren bir anlayış. İstanbul’da Fikirtepe’de yapılan kentsel dönüşüm modelinde dikey konutlar yükseldi ancak o insanlar o evleri terk etmek zorunda kaldı. Terk etmeyenler dozerlerle evlerinin yıkıldığını darp edilerek izlediler. Karabağlar’da bakanlığın yetkili olduğu alanda kentsel dönüşüm diye yaptığı konutlarda kim oturuyor? Rezerv alanı ilan edilen alanlarda vatandaşlar mı oturuyor yoksa konutu yatırım aracı olarak gören vatandaşlar mı oturuyor?” dedi.

BELEDİYENİN KAPISI HERKESE AÇIK!

CHP Afyonkarahisar Adayı Burcu Köksal’ın ‘DEM Parti’ eleştirilerine tepki gösteren Helil Kınay, “Yıllardır söylediğimiz sözlerde devletin kurumlarının kapısı yoktur. Bizler her vatandaşın eşit, adil bir şekilde devletin hizmetlerinden yararlanması için mücadele ediyoruz. Karabağlar’da belediyenin kapısı olmayacak. Belediye herkese açıktır. 1 Nisan’da itibran Karabağlar’da kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Ötekileştirenlere karşı bütün vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Bu anlayışı karanlığa götürmek isteyenlerle aynı yolda yürümüyoruz. CHP’nin çağdaş, laik, aydınlıkçı, kadınlara, emekçilere öncelik veren vatandaşlarımızın hakkını savunarak AKP’nin ülkeyi her gün yoksullaştıran ve gerici zihniyet ile gençlerin geleceğini çalan anlayış arasında bir seçim yapacağız. Karabağlar’da da ülkemizin her yerinde de hak, hukuk, adalet diyen, kendi toprağını, hakkını savunan kentleri beton mezarına dönüştüren anlayışa karşı ittifakı büyüteceğiz. Bizler hakkımızı, emeğimizi, kentlerimizi savunuyoruz. Kentlerden başlayacağımız mücadeleyi büyüteceğiz. Karabağlar’da kimsenin ötekileştirilmediği bir anlayışa destek alacağıma inanıyorum. Benden olmayana hizmet yok diyen anlayışa karşı hesap soracağını biliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.