Dolar 34,1101
%0.28
Euro 38,1385
%0.22
Altın 2.868,320
%1.38
Bist-100 9.934,00
%-0.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem baro hem de AK Parti il başkanı! Duayen hukukçudan istifa çağrısı

Hem baro hem de AK Parti il başkanı! Duayen hukukçudan istifa çağrısı

Kahramanmaraş Barosu, AK Parti iktidarının gücünü arkasına aldı. Baro Başkanı Muhammed Burak Gül, AK Parti'nin İl Başkanı oldu. Duayen Hukukçu Turgut Kazan, istifa çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 26.08.2024 - 09:57

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile AK Parti Kahramanmaraş il başkanı oldu.

"AHLAKİ DE DEĞİL ETİK DE"

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre; eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, şunları dile getirdi:

“Bu durum ahlaki de etik de değil. Ayrıca yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar”

Gül’ü istifaya davet eden Kazan, “Baro üyelerinin de bu konuda çağrıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hukukla artık bu kadar oynamayın ne olur” dedi.

"YAKINDA İL BAŞKANLARINI DA HAKİM YAPARLAR"

Gül’ün baro başkanı sıfatıyla birçok davaya müdahil olduğuna dikkat çeken CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise şunları söyledi:

“Bir partinin il başkanı hele de iktidar partisi il başkanı bir gün bile olsa böyle bir görevde bulunamaz. Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olacak. Aksi bir durumda cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek? Yaşananlar, tarafsızlıkla bağdaşmayan, iktidar tarafından yargının siyasallaşmasının bir örneği daha. Yakında il başkanlarını da hâkim yaparlar.” (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.