Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hemşirelik hizmetlerinde e-imza dönemi

Hemşirelik hizmetlerinde e-imza dönemi

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşirelik hizmetlerinde e-imza dönemi başladı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2016 - 10:50

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların reçete yazması için 1 Ocak 2016 tarihinde e-imza uygulanması başlamıştı. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma ile hastanenin Göğüs Cerrahisi Kliniği’nde hemşireler de e-imza kullanmaya başladı. Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, "Bilgi güvenliği konusunda oldukça önemli olan e-imza uygulaması ile hekimlerimizin yanı sıra hemşirelerimizle de e-imza uygulamasına geçerek bir ilke imza atmış olduk. Böylece hastanemize başvuran hastalarımızın ve çalışanlarımızın dijital ortamdaki güvenliğini bir kat daha arttırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor hastalarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da teknolojinin hızla ilerlemesi ile artan bilgilerin güvenilirliği ve izin almadan paylaşılması sorunlarının gündeme geldiği belirterek, "Doktorlar tarafından kullanılan e-imza’nın hemşireler tarafından da kullanılması çok önemliydi. Göğüs Hastanesi’ni pilot hastane olarak belirledik ve çalışmalara başladık. Hastalar için kullanılan elektronik alandaki uygulamalar hemşireler tarafından e-imza ile güvenle yapılmaya başlandı. Artık dolaylı yollardan mahremiyet içeren bilgilerin 3. kişilere geçmesi söz konusu olmayacaktır. Başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

E-İMZA NEDİR'
E-imza, başka bir elektronik veriye eklenen ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veridir. Elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiler. E-imza sistemini önemli kılan başlıca etmen yapılan işlemlerde güvenilirliği en üst seviyeye çıkarmaktır. Hukuksal açıdan e-imza ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Elektronik işlemlerde gönderilen bilginin yolda değişmediğinin, gönderen kişiye ait olduğunun ve inkar edilemeyeceğinin teminatıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.