Her 100 kişiden 98’i diş eti hastalığına sahip
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, ülkemizde diş eti hastalıklarının önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını diş hekimine düzenli sıklıklarla gidilmediği sürece bu hastalıkların yoğunluğunda bir düşme gözlenemeyeceğini kaydetti.
- Ege Postası
- 17.08.2014 - 09:51
“Koruyucu hekimlik uygulamalarına geçemiyoruz”
Düzenli tedavi yapılmadığı için koruyucu hekimlik uygulamalarına da bir türlü geçilemediğini kaydeden Prof.Dr. Uysal, yurt dışında diş hekimine gidilmesinin neredeyse zorunluluk olarak görüldüğünü ifade etti. Prof.Dr. Uysal, “Yurt dışında örneğin Almanya’da 6 ayda bir diş hekimine gitmezseniz sağlık giderlerinizin ödenmesi kesiliyor. Dolayısıyla düzenli kontrole gitmek zorundalar. Ülkemizde hala tedavi edici hizmetlerden koruyucu hekimliğe geçilemediği için vatandaşlarımızın diş eti hastalıklarında azalma görülememektedir” diye konuştu.
“Küçük yaşlarda edinilen alışkanlıkla dişçi korkusuna son”
Toplumumuzda her yüz kişiden 98’inde diş eti hastalıkları gözlemlendiğine dikkat çeken Prof.Dr. Uysal, düzenli periyodlarda diş hekimine gidildiği takdirde bu oranın da düşeceğini söyledi. Prof.Dr. Uysal, “Hastalarımız ızdırap çekmeden önce, diş sağlığında büyük problemler oluşmadan hekimlerimize gitmelidirler. Hem böylece ekonomik olarak da daha düşük maliyetli tedavilerle hizmet verebiliriz. Bu yüzden küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Küçük yaştan itibaren hekime gidenlerde diş hekimi korkusu da oluşmaz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın