Dolar 34,0955
%0.03
Euro 37,9410
%0.1
Altın 2.817,380
%0.04
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Heyelan yüzünden ölüm korkusuyla yaşıyorlar

Heyelan yüzünden ölüm korkusuyla yaşıyorlar

İzmir Bayraklı’nın Fuat Edip Baksi mahallesinde, İZSU’nun 6 ay ilgilenmediği boru patlağı yüzünden toprağın altına akan su heyelana yol açtı. 1609/1 Sokak’taki evlerin girişlerine kayalar devrildi, şans eseri ölen olmadı. Mahalleli şimdi istinat duvarı istiyor Heyelan yüzünden ölüm korkusuyla yaşıyorlar

  • Ege Postası
  • 27.04.2018 - 07:22

İzmir'in Bayraklı ilçesinde İZSU'nun patlayan su borusunu 6 ay tamir etmemesi yüzünden, toprak zemine sızan su, Fuat Edip Baksi mahallesinde heyelana yol açtı. Dev kayalar bazı evlerin girişine ve bahçesine düştü. Mahalle sakinlerinden kimi taşınırken, gidecek yeri olmayan ev sahipleri ise çaresizce evlerinde oturmaya devam etti.

İMZA ATTIRDILAR

Ölüm korkusuyla yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Semra Ergir, "Evimin önü kayalarla doldu. Muhtar herkesin kendi evinin önündeki kayaları kendisinintemizleyeceğini söylüyor. Büyükşehir ile Bayraklı belediyeleri de evlerin tahliye edilmesi gerektiği, olası bir heyelanda sorumlu olmayacakları konusunda insanlara kağıt imzalattı. Bir istinat duvarı yapmak bu kadar zor mu'" diye konuştu.

ŞANS ESERİ ÖLEN YOK

Korkutan heyelan, 29 Mart'ta gece saat 01.00'de Fuat Edip Baksi mahallesi 1609/1 Sokak'ta meydana geldi. Kayaların devrildiği evlerin bulunduğu sokağın bir üstündeki 1627/1 Sokak'ta, heyelandan 6 ay önce bir su patlağı yaşandığı iddia edildi. Mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ekiplerine haber verdi ancak ekipler su patlağına zamanında müdahale etmedi. Boşa akan su zeminin yumuşamasına yol açınca toprak kayması meydana geldi. Heyelanda kayalar 1609/1 Sokak'taki bazı evlerin bahçesine ve girişine yığıldı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

1609/1 Sokak'ta ev sahibi olan Semra Ergir, 29 Mart'tan bu yana kimsenin düşen kayaları bahçeden kaldırmadığını söyledi. Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesi'nden sonuç alamadıklarını da belirten Ergir, bir de bu yetmezmiş gibi yetkililerin gelip her mahalle sakinine evlerini boşaltmaları gerektiği, aksi takdirde meydana gelebilecek bir olaydan sorumlu olmayacakları hakkında kağıt imzalattırdıklarını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

"Zabıtalar getirdikleri zarfları imza attırmadan açtırmadı" diyen Ergir, "Burada ya kentsel dönüşüm yapılarak evler yenilenmeli ya da istinat duvarı örülmeli. Belediyeye imza verdik ama henüz bir adım atılmadı" diye konuştu.YENİ ASIR

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.