Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hırsızlara karşı narenciye bahçelerini polis koruyacak

Hırsızlara karşı narenciye bahçelerini polis koruyacak

Hatay Erzin ilçesinde hırsızlıkları önlemek için portakal bahçelerini polis koruyacak. İlçe çiftçisini canından bezdiren ve bir türlü çözülemediği için kangren haline gelen portakal hırsızlığına Hatay Valisi Cemalettin Lekesiz’in...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 11:40
Hatay Erzin ilçesinde hırsızlıkları önlemek için portakal bahçelerini polis koruyacak. İlçe çiftçisini canından bezdiren ve bir türlü çözülemediği için kangren haline gelen portakal hırsızlığına Hatay Valisi Cemalettin Lekesiz’in talimatıyla çözüm bulundu. Yetiştirdiği yaklaşık 700 bin tonla yıllık Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Erzin çiftçisi, Vali Celalettin Lekesiz’in talimatıyla rahat bir nefes aldı. Bin bir emekle yetiştirdiği portakalı hırsızlara karşı korumakta güçlük çeken çiftçinin ürünü polise emanet olacak.

İlçede yapılan komisyon toplantısında önemli kararlar alındı. Kaymakam İskender Yönden’in başkanlık yaptığı toplantıya ilçede görev yapan tüm daire müdürleri katıldı. Kaymakam yönden çiftçiye büyük zarar veren narenciye hırsızlarına karşı çözüm bulduklarını söyledi. Türkiye'nin en kaliteli portakalının Erzin'de yetiştiğini söyleyen Kaymakam İskender Yönden, ‘’Sayın valimiz Celalettin lekesizin talimatıyla sulama kooperatiflerinden araç isteğinde bulunduk. Bu araçları resmi polis aracı haline getireceğiz ve üç ayrı ekip halinde görev vereceğiz. Bu ekipler narenciye sezonunun başlaması ile birlikte bahçelerin bulunduğu alanlarda yirmi dört saat devriye gezecek. En küçük hırsızlığa teşebbüse işlem yapacağız. Hiç kimsenin bir başkasının malına zarar vermeye hakkı yok. İnşallah alacağımız bu tedbirlerle bu konuda yaşanan sıkıntıları bitireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Alınan kararın çok sevindirici olduğunu söyleyen Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, “Üreticiler olarak aldığımız tedbirler narenciye hırsızlığına bir türlü çare olmadı. Devletimizin sesimizi duyması bizleri çok mutlu etti. Bu kararı alanlardan Allah razı olsun. İnşallah bundan sonra bahçelerimizde hırsızlık yaşanmayacak.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.