Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hırsızlık girişimleri bu kez çok şaşırttı

Hırsızlık girişimleri bu kez çok şaşırttı

İzmir'de dün gece ve geçtiğimiz Cumartesi gecesi yaşanan üç hırsızlık olayı bu kadarı da pes dedirtti. 17 yaşındaki E.K. bir evin balkonundan ceviz çalarken yakalandı. Bir diğer hırsızlık girişimi de kolu alçıda olan gencin bir eve hırsızlık için girmesi oldu. Cumartesi gecesi ise Karşıyaka'da bir kafeden nargile ve projeksiyon cihazı çalan şahıslar güvenlik kameralarına yakalandı

  • Ege Postası
  • 18.12.2012 - 15:24
İZMİR - İzmir'in Gültepe semtinde, bir evin balkonundaki cevizleri çalmaya çalıştığı öne sürülen 17 yaşındaki E.K., polis tarafından yakalandı. Bugün saat 02.30 sıralarında, Mehmet Sine'nin, Gültepe semti 2684/1 Sokak numara 5'teki evinin balkonundan cevizleri çalmaya çalıştığı öne sürülen E.K., ev sahibi tarafından fark edildi. Gürültüye uyanan Sine'yi gören E.K. kaçtı. İhbar üzerine gelen polis ekiplerinin peşine düştüğü E.K., kovalamaca sonucu 2385 Sokak'ta, Konak Asayiş ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin, evde çuval içinde bulunan 2 bin liralık ceviz çalmayı amaçladığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



KIRIK KOLLA HIRSIZLIKTA YAKALANDI


İZMİR'in Konak İlçesi'nde, iki ay önce hırsızlık amacıyla girmeye çalıştığı evin çatısından düşünce kırılan sağ koluna platin takılıp alçıya alınan 25 yaşındaki M.Ş., başka bir evden cep telefonu çaldıktan sonra kaçarken polis tarafından yakalandı. Hırsızlık yapmadığını iddia eden M.Ş.'nin cebinden, girdiği evin sahibine ait cep telefonu çıktı. Bugün saat 02.30 sıralarında, kız kardeşi ile birlikte yaşayan 44 yaşındaki Havva Erkmen'in Gürçeşme semti 3438 sokaktaki evine giren bir kişi, yatakta uyuyan kadının başucundaki cep telefonunu aldı. Gürültüye uyanan Havva Erkmen, hırsızlık şüphelisi ile karşı karşıya geldi. Erkmen'in bağırarak yardım istemesi üzerine hırsız kaçtı.



KOLU ALÇIDA KAÇAMADI

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Konak Asayiş Ekipleri, sağ kolu alçıda olan ve kaçmaya çalışan hırsızlık şüphelisi M.Ş.'yi yakaladı. Yapılan aramada, ev sahibi Havva Erkmen'e ait cep telefonu, M.Ş.'nin üzerinden çıktı. M.Ş.'nin, 2 ay önce de başka bir eve girmek isterken çatıdan düşerek sağ kolunu kırdığı belirlendi. İyileşmesi için platin takılan kolundaki alçının da henüz çıkarılmadığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, M.Ş.'nin işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

NARGİLE HIRSIZLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki bir kafeye giren iki hırsız, iki nargile ile 2 bin lira değerindeki projeksiyon cihazını çaldı. Hırsızların çaldıklarıyla birlikte kafeden ayrılması, bir apartmanın güvenlik kameralarına yansıdı. Geçen cumartesi sabahı saat 06.45 sıralarında, Gün Sazak Bulvarı numara 135/A'daki, Berfu Duygu Ertekin'e ait kafeye giren iki hırsızlık şüphelisi, bir süre sonra çaldıkları iki nargile ve 2 bin lira değerindeki projeksiyon cihazı ile dışarı çıktı. Hırsızların kafeye gelişleri ve çaldıklarıyla birlikte ayrılmaları bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Geldikleri yoldan geri dönen iki şüphelinin acele etmeden güvenlik kameralarının önünden geçtikleri görüldü. Araştırma yapan ekipler, güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızlığı yapanların R.A. (22) ile S.K. (18) olduğunu tespit etti. Dün saat 22.00 sıralarında Karşıyaka'da uygulama yapan Karşıyaka Asayiş ekipleri, R.A. ile S.K'yi yakalayarak gözaltına aldı. Uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenilen R.A. ve S.K.'nın, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (DHA)






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.