Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hızır'ın sevinci yarım kaldı

Hızır'ın sevinci yarım kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu ile Ersu Hızır arasında yaşanan hukuk mücadelesi yeni bir boyut kazandı.aklaşık 2,5 yıl sonra koltuğuna geri dönme hakkı kazanan Hızır’ın sevinci yarıda kaldı.Bölge idare, Hızır’ın haklı olduğunu ifade eden idare mahkemesinin kararını bozdu. Böylece Hızır hakkında yapılan işlem hukuka uygun olunca genel sekreterlik tekrar gitti.

  • Ege Postası
  • 28.03.2013 - 11:10
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu ile Ersu Hızır arasında yaşanan hukuk mücadelesi yeni bir boyut kazandı. Geçtiğimiz hafta mahkemeden çıkan karar doğrultusunda yaklaşık 2,5 yıl sonra koltuğuna geri dönme hakkı kazanan Hızır’ın sevinci yarıda kaldı. Ersu Hızır’ın genel sekreterlik görevine dönmesini sağlayacak olan 3. İdare Mahkemesi kararını uygulamak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda kadrolarında değişikliğe gitmiş ve Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’i yardımcı kadrosuna atamıştı. Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3. İdare Mahkemesi kararını uygulayacaklarını belirtirken, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen sürpriz bir itirazla hesaplar tamamen alt üst oldu. Buna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazını değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı bozarak yeni bir süreci başlattı.

Genç görevine geri dönecek mi'

Bölge İdare mahkemesi tarafından talebi değerlendiren ve itirazları kabul edilen Büyükşehir Belediyesi’nde, yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen karara itirazı olumlu sonuçlandığından, Pervin Şenel Genç’e tekrara Genel Sekreterlik yolu açıldı. Emekli olacağı söylentileri ile gündeme gelen ve yaşanan bu gelişme ile birlikte göreve iade istemi reddedilen Ersu Hızır’ın disiplin cezası mahkeme tarafından onanırken, tekrardan uzman kadrosuna alınmasına kesin gözü ile bakılıyor. Diğer yandan, Hızır’a 20 Nisan’a kadar raporlu olduğu gerekçesi ile Genel Sekreterlik kadrosunu resmen geri verecek olan resmi yazı iletilememiş ve kendisi de resmen göreve başlayamamıştı. Bu gelişme ile birlikte, Başkan Kocaoğlu’nun, Genç’i tekrar Genel Sekreterlik görevine atamasına ise kesin gözü ile bakılıyor

Yargı bu sefer Büyükşehir’i haklı buldu

Mahkeme tarafından açıklanan kararda şu ifadelere yer verildi; “Davalı itirazının kabulüne, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin itiraza konu kararın kaldırılmasına, 25 77 sayılı yasanın 27/2. maddesinde öngörülen şartlar gerçekleşmediğinden yürütmenin durdurulması isteminin reddine, 2577 sayılı yasanın 27/7. maddesi gereğince 05.03.2013 tarihinde oy çokluğu ile karar verildi.”

Disiplin cezası onandı

Süreci başlatan yemek olayı hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından Hızır’a uygulanan disiplin cezası da mahkemece uygun bulunurken, Bölge İdare Mahkemesi, Hızır’ın daha önceden yaşanmadığını belirttiği yemek olayı hakkında “Söylenen yemekte yer almış iken, böyle bir yemekte bulunmadığı şeklinde yalan beyanda bulunan davacının sübuta eren fiilinden dolayı disiplin cezası ile cezalandırılmasında ve bu yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık olmadığı sonucuna varılmıştır” şeklinde karar verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.