Dolar 34,1795
%0.13
Euro 38,0675
%-0.46
Altın 2.929,780
%-0.12
Bist-100 9.795,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda’da Gaziemir’i anlattılar

Hollanda’da Gaziemir’i anlattılar

Comenius Projesi kapsamında Hollanda’ya giden Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile izlenimlerini paylaştı…

  • Ege Postası
  • 01.04.2013 - 10:38
İZMİR-  Avrupa ülkelerinde eğitim kurumlarının arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan Comenius Projesi kapsamında, daha önce Çek Cumhuriyeti, Polonya, Estonya, Romanya, Hollanda gibi ülkeleri ağırlayan Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi’nden 10 öğrenci ve 4 öğretmen, diğer ülkelerin temsilcileriyle birlikte Hollanda’ya gitti. Hollanda’da bir dizi eğitim çalışması ile etkinliklere katılan öğrenci ve öğretmenler döner dönmez Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret ederek izlenimlerini aktardı.

Eğitim ve ekonomiyle kültürler arasındaki ilişkilerin geliştiğine değinen Başkan Şenol, “Bu tür faaliyetlerin artması ve öğrencilerin eğitim çağında yurtdışına giderek farklı mekan ve ortamlarda bulunması gelişmelerine katkı sağlıyor. Yurt dışına çıkan, yabancı ülkelere giden çocuklarımızın ufukları açılıyor. Her öğrenci eğitimi boyunca en az bir kere başka ülkeye gidebilmelidir” dedi. Hollanda’da yaşadıkları ve gördüklerini anlatan öğrenciler, farklı kültürlerden birçok kişiyle bir arada bulunma, farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladıklarını ve farklılıklara saygı göstermeyi öğrendiklerini anlattı. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.