Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Hotar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Kılıçdaroğlu’nun engellilik ile ilgili bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Nükhet Hotar sert tepki gösterdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Engelliler için düzenlenen bir programda, bir engellinin sorusu üzerine Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sarf ettiği “ Zihinsel engelli demek kendisine ödül olur herhalde, akılsız demek en iyisi" sözlerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 12:26

Hotar, “Özellikle engelliler konusunda son 10 yılda devrim niteliğinde çalışmalara öncülük etmiş, devasa sorunların birçoğunun halledilmesinde büyük çabaları olan, zamanla ortaya çıkan diğer sorunların çözümü için de var gücü ile çalışmaya devam eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a yönelik sarf edilen bu sözler kabul edilemez. Gafları ile ünlü CHP Genel Başkanının bu sözlerini bu kez basit bir gaf olarak adlandırmak mümkün değildir, çünkü bu sözler iktidara geldiğimiz günden bugüne mücadele ettiğimiz, kendisi gibi olmayanı dışlayan, öteleyen, yok farzeden ve aşağılayan bir zihniyetin kelimelere bürünmüş halidir. Kılıçdaroğlu “Engelli” olmayı bir eksiklik olarak tamda engelliler gününde engelli vatandaşlarımızın önünde kullanırken sadece Cumhurbaşkanımıza değil engellilerimize de hakaret etmiştir” dedi.

CHP yöneticilerinin çoğu zaman eleştiri ile hakareti birbirine karıştırdığını ifade eden Hotar, eleştiriyi hakaretle karıştıran ana muhalefetin bu zihniyetle asla iktidar olamayacağını savundu. Bütün dezavantajlı gruplarda olduğu gibi engelliler konusunda da toplumsal bir bilincin AK Parti ile birlikte hızlandığını, AK Parti döneminde engellilerin daha önce hiç var olmayan önemli haklar ve kazanımlar elde ettiğini söyleyen Hotar “engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. Uluslararası standartlarda yepyeni uygulamalar ile engellilerimizin hayatını  kolaylaştırdık, biz tüm bunları İnsan ve hak odaklı siyaset anlayışımızın gereği olarak yaptık özellikle dezavantajlı kesimler için yapılanların bir zihniyet değişikliği ile birlikte gerçekleşmediği müddetçe fayda sağlayamayacağını hep savunduk ve bu konu üzerinde özel önemle durduk. Fakat bugün geldiğimiz noktada ana muhalefet genel başkanının provokatif bir soruya cevap niteliğinde sarf ettiği cümleler çok acı bir biçimde bize ülkemizde hala “engelli” olmayı bir hakaret etme aracı olarak kullanan insanların var olduğunu hatırlattı. Oysa biz biliyoruz ki asıl engel fizikte ya da zihinde değil kalptedir ve insan kalben engelli olmadığı müddetçe şartlar ne olursa olsun sevgiyle, azimle tüm engelleri aşabilme yeteneğine sahiptir.  Cumhurbaşkanımıza yönelik sarf edilen bu yakışıksız cümleyi, yalnızca engellilerimizin değil insaflı hiçbir vatandaşın kabul etmesi mümkün değildir. Basit bir özürün kırılan kalpleri düzeltmesi beklenemez elbette fakat Bu anlamda Engellilere yönelik çalışmalarını sürdüren Sivil Toplum Örgütlerinin, Engelli kardeşlerimizin ve CHP örgütünün Kılıçdaroğlundan özür bekleme hakları vardır” . dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.