Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar'dan beyaz baston devrimi

Hotar'dan beyaz baston devrimi

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığınca çalışması yapılarak ilgili bakanlığa sunulan Beyaz Baston’un Ücretsiz hale getirilmesine yönelik çalışma sonuçlandı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2014 - 11:33
30 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan Resmi gazetede, SGK tebliğindeki değişiklik hakkındaki yayında teleskopik veya katlanabilir baston  ( beyaz baston )’un Sosyal Güvenlik kapsamına alınması olarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre Sağlık Kurulu raporu doğrultusunda beyaz Baston kullanması gereken görme engelli vatandaşlarımızın bu ihtiyaçları ücretsiz karşılanacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti Sosyal İşler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar “Sosyal Politikalar alanında bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Hotar “ Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile yaptığımız toplantıda alınan karar sonucunda yaklaşık 700 bin görme engelli vatandaşımızın gözü niteliğinde adlandırılan Beyaz Baston’un ücretsiz hale getirilebilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Çalışmamız başladığında Eylül ayına bu uygulamanın sonuçlanacağı sözünü aldık ve 30 Ağustos 2014 itibariyle de yürürlüğe girmesini sağladık. Artık Görme Engelli vatandaşlarımızın Sağlık Kurulu raporları doğrultusunda Beyaz Baston ücretleri devlet tarafından ödenecek. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve hayatın her alanına erişimlerini sağlamak adına partimiz ve hükumetimiz olarak çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.