Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hububat Ticaret Merkezi önündeki yoğunluk kazalara neden oluyor

Hububat Ticaret Merkezi önündeki yoğunluk kazalara neden oluyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde esnaflar tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi'nin faaliyete girmesinin ardından İpekyolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu kazalara neden oluyor. Viranşehir yolunda kurulan dev ticaret...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 17:55
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde esnaflar tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi'nin faaliyete girmesinin ardından İpekyolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu kazalara neden oluyor. Viranşehir yolunda kurulan dev ticaret merkezine yakın kavşak yapılması için onay verilmesine rağmen yaklaşık 7 aydır herhangi bir çalışma yapılmadı. Günde yaklaşık bin ağır tonajlı aracın giriş çıkış yaptığı merkezde, araçlar İpekyolu’na çıkarken büyük sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye’nin Habur ile bağlantısını sağlayan yoldaki trafiğine bir de hububat taşıyan araçların yoğunluğu eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor.

İşyerleri faaliyete geçer geçmez yaşanan kazalarda 2 kişinin öldüğünü 7 kişinin ise yaralandığını belirten merkez esnafı, araç giriş çıkışını sağlayacak kavşak çalışmasının biran önce yapılmasını istiyor.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaşanan sıkıntıların bertaraf için başvurmadıkları merciinin kalmadığını söyledi. 17 kez Diyarbakır 9 Bölge Karayolları Müdürlüğü'ne gidip yardım istediklerini ifade eden Öter, 78 köy muhtarının imza toplayıp ilgili merciler gönderdiğini söyledi. Öter, en son Ankara'ya gidip AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gidip yaptıkları görüşmeler neticesinde kavşak projesinin onaylandığını hatırlattı.

Öter, şöyle konuştu: "Yaklaşık yedi aydır onaylanan proje bir türlü uygulamaya geçilmiyor. Trafik komisyonu toplanıp 'kavşağın yapılması zaruridir' kararı alıyor ve raporlanıyor. 17 Şubat'ta Mardin’e gelen Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a konuyu sözlü ve yazılı olarak ilettik. Sayın Başbakanımız talimat vermelerine rağmen gelişme olmadı. Günlük 200 bin ton kapasiteye sahip hububat pazarı, 3 bin insana istihdam sağlıyor. Günlük binlerce ağır tonajlı araç giriş çıkış yoğunluğu yaşayan ve bölgenin Hububat Ticaret Merkezi konumunda olan yere bir kavşağı çok gören Karayolları'nı anlamakta zorluk çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen ve yapılan yatırımın devlette hiçbir masraf çıkartılmadan gerçekleştirildiğini kaydeden Öter, yaklaşık 25 milyon dolara mal olan yatırım için devletten herhangi bir teşvik ve kredi almadıklarını hatırlattı.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.