Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hüseyin Yalçın Çapan Lisesi'nin minyatür eserler sergisi gerçeğini aratmadı

Hüseyin Yalçın Çapan Lisesi'nin minyatür eserler sergisi gerçeğini aratmadı

Gaziantep’in Nizip İlçesinde Hüseyin Yalçın Çapan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Minyatür Coğrafya’ sergisindeki maket eserler gerçeklerini aratmadı. Nizip Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Umut Akbaş'ın...

  • Ege Postası
  • 04.06.2013 - 16:15
Gaziantep’in Nizip İlçesinde Hüseyin Yalçın Çapan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Minyatür Coğrafya’ sergisindeki maket eserler gerçeklerini aratmadı.
Nizip Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Umut Akbaş'ın koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından Gaz-Beton (YTONG) taşları ve doğal malzemelerden 3 boyutlu olarak yapılan Galata Kulesi, Kız Kulesi, Harran evleri, peri bacaları, Pamukkale travertenleri, Menderes, depremlerin oluşumu ve fay hatları, ipek böcekleri, volkanik dağlar gibi birçok gerçek eser ve yeryüzü şekillerinin yer aldığı sergideki 42 adet maket, devasa yapıları ve coğrafi şekilleri yakından görme imkanı sunuyor.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz’in katılımıyla okulun konferans salonunda açılan sergi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Projenin koordinatörü Umut Akbaş, yaptığı açıklamada “Burada, gerçek yeryüzü şekillerinin 3 boyutlularını yaparak öğrencilerin yeryüzü şekillerini daha iyi anlamasını ve coğrafyanın bir laboratuvar dersi olduğunu kavrayıp el becerileri ve yeteneklerini geliştirmeyi sağlamak istedik." dedi.
Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş'de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.