Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF 93'üncü kez kapılarını açacak: Tugay kurban kestirecek

İEF 93'üncü kez kapılarını açacak: Tugay kurban kestirecek

93. İzmir Enternasyonel Fuarı lansmanında çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, fuarın kazasız belasız geçmesi için kurban keseceğini söyledi. Tugay açıklamasında, "Bu sene güzel bir fuar olacak. Kazasız belasız bir fuar olmasını diliyorum. Bunun için kurban kestireceğim. İzmir'in fuarlar şehri olması için asıl ana etkinlik olan bu fuarın görkemine yakışır şekilde yapacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2024 - 19:41
  • Güncelleme: 21.08.2024 - 22:25

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 93. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) 30 Ağustos -9 Eylül tarihleri arasında 'teknoloji' temasıyla kapısını açacak. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katılımıyla fuarın lansmanı gerçekleştirildi.

Toplantıya Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Vestel Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri ile temsilcileri katıldı. 

"CUMHURİYETİN TEK ULUSLARARASI FUARI"

93. İzmir Enternasyonel Fuar'ına ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, "İzmir kemik olarak cumhuriyet kentidir, cumhuriyetin ilk fuarı, tek uluslararası fuarıdır İzmir Enternasyonal Fuarı.  İzmir’in marka bir şehir olmasında en fazla katkısı olan etkinliktir. İzmir fuarını İzmir’den ayrı düşünmek, Türkiye’yi İzmirsiz düşünmek gibidir. Bu yıl 93’ncüsünü düzenleyeceğimiz bu fuarı büyük heyecanla ve merakla bekliyoruz” dedi. 

“İLK SİGORTA GİRİŞİM FUAR STANDINDA ÇALIŞIRKEN OLDU”

İlk sigorta girişinin fuarda yapıldığını anlatan Başkan Tugay, “Benim için özel duygularla dolu bir an bu an ve fuarı açacağımız an. Paraşüt kulesinin orada ve bizar ilerde üniversite yıllarımda fuarda çalışmıştım. Türk Enstitüsü standında görev yapmıştım. İlk sigorta kaydım da o yıllarda olmuştu. Fuarı çocukluğumuzda, gençliğimizde doya doya yaşadık ve şimdi o fuarı düzenleyecek olan İzBB’nin başkanı olmak benim için büyük mutluluk, onur ve heyecan” ifadelerini kullandı.

"ÖDEVİM FUARI ESKİ HALİNE GETİRMEK"

Resmi açılışın 31 Ağustos'ta gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Cemil Tugay, "Ticaret Bakanlığının himayesi ile İzmir'deki çok önemli odalarımızın destekleriyle yaklaşık 500 katılımlı kurum ve onur konuğu il olan İstanbul ile umuyorum insanlarımızın ilgisini çekeceği bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu sene 30 Ağustos'ta açılacak fuarımız. 30 Ağustos bayram olduğu içn resmi açılış törenini 31 Ağustos'ta yağcağız. Cumartesi günü Lozan kapısında yapacağız. Kapanışını da yine 9 Eylül olarak belirledik. 9 Eylül coşkusunu da brilikte yaşayacağız. Fuarı biz, Atamızın mirası ve vasiyeti olarak görüyoruz. Türkiye'nin en önemli etkinliklerinden birisi olarak görüyoruz. Atamız siyasi ve asker zaferler ne kadar büyük olursa olsun ekonomik zaferlerle taçlandırılamazsa sürekli olamaz demişti. Onun bize anlatmaya çalıştığını anlıyoruz ve bu sene biraz canlandırmak için özellikle gençlerimizi ve çağın yenilikçiliğini yaşamak isteyen vatandaşlarımızı çekmek için teknoloji temasıyla düzenlediğimiz bu fuarı her sene daha fazla geliştirerek eski fuarın coşkusunu ve neşesini tekrar yakalamayı amaçlaıyoruz. Benim başkan olarak gördüğüm en önemli ödevlerden biri İzmir fuarını eskisi kadar canlı ve adeta Türkiye'nin her yerinden insanların görmek isteyeceği bir fuar yapmak. Bu benim İzmirlilere vaatlerimden birisi" ifadelerine yer verdi. 

ONUR KONUĞU İSTANBUL 

Onur konuğunun İstanbul olduğunu belirten Cemil Tugay, "Bu yıl teknoloji temasıyla İzmir’i gelecek yıllara nasıl bir duyguyla taşımaya çalıştığımızı insanlara hissettireceğiz. İzmir kültürdür, sanattır, tarımdır, turizmdir…  İzmir’in ekonomisine katkı sağlayan birçok kimlik özelliğinden bahsedebiliriz ancak İzmir yenilikçiliğiyle çağı yakalamasıyla da örnek kent olacak. Bu fuarda buna dair ipuçları bulacağınızı düşünüyorum. Bir taraftan yaşadığımız yangınlar var,  geleceğimize dair endişemizi akıl bilim ve çalışkanlıkla, neşemizi mutluluğumuzu bir araya getirdiğimiz ortam olacak. Üzerimdeki karamsarlığı attığımız, moral bulduğumuz günler olarak fuar günler. Onur konuğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi görkemli bir sergi ile İstanbul’dan buraya taşıdıkları, biraz da sürpriz olması için anlatmadığım bazı etkinliklerle aramızda olacak. Ticaret Bakanı’mızı, genel başkanımızı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu bekliyoruz. İlk günlerdeki etkinliğin duyulmasıyla eksiye oranla çok daha fazla ziyaretçi bekliyoruz. Ben bu zor fuarı organize etmek için gecesini gündüzüne katan tüm İzBB, İZFAŞ ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir fuar olsun, beraber eğlenelim moral bulalım ve geleceğe umutla bakalım. Yaşadığımız her zorluğu her birlikte çalışarak aşacağız. Ben bu güzel şehre, insanlarına ve millete hep inandım. Geleceğe dair umudum kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Sizleri de bu umuda katılmaya davet ediyorum" dedi. 

1 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

1 milyon civarında ziyaretçi beklediğini dile getiren Tugay, "Giriş ücretinin uygun olduğunu düşünüyorum, konserler ve etkinlikler ücretsiz olacak. Her sene olduğu gibi bu sene de tüm hatlarda fuara özel seferle olacak" dedi. 

"KURBAN KESECEĞİM"

Fuarın kazasız belasız geçmesi için kurban keseceğini söyleyen Başkan Cemil Tugay, "Bu sene güzel bir fuar olacak. Kazasız belasız bir fuar olmasını diliyorum. Bunun için kurban kestireceğim. İzmir'in fuarlar şehri olması için asıl ana etkinlik olan bu fuarın görkemine yakışır şekilde yapacağız" dedi. 

FUAR'DA NELER OLACAK?

Fuar hakkında bilgiler veren İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “93 yıldır süregelen bu gelenek her zaman ülkemizin ticari ve kültürel önemli mirası. Bu temaya uygun etkinlikler olacak. Yapay zekayı, VRG gözlükle spor aktiviteleri deneyimlenecek. Dijital dergileri ve uzay kampının sanal gözlüğüyle ayda yürüyüş deneyimi yaşanacak. 90 ülkeden 3 bine yakın sporcu gelecek. Fuar muhafızları da 11 gün boyunca fuarı gezecek. Sanat ve müzik İzmir fuarının can damarlarından biri. Çim Konserleri’nin ilki, fuarın ilk günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mert Demir konseriyle başlayacak. Sırasıyla Teoman,  Volkan Konak, Hande Yener, Semicenk, Motive, Mahsun Kırmızıgül, Hayko Cepkin, Derya Bedavacı, Sakiler sahne alacak. Coşku, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 102. yılında Haluk Levent konseriyle zirveye çıkacak. Alternatif Sahne'de ise 31 Ağustos'ta konserler başlayacak. İlk akşam Pera, sonrasında ise Melis Fis, Anıl Piyancı, Perdenin Ardındakiler, Redd, Şanışer&Sokrat, Ceylan Ertem, Yedinci Ev ve 8 Eylül'de Can Gox sahne alacak." dedi.

Teknoloji temasıyla, bu özel temasıyla bizleri geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. Fuarın giriş ücretleri ise tam giriş ücreti 20 TL, öğrenci giriş ücreti ise 7,5 TL olarak belirlendi” dedi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş çıkış yapılabilecek. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Bir kez daha ana sponsor olma gururunu bize yaşattılar. Her zaman kıymetini bilmemiz gereken özel bir şehirde yaşıyoruz. Asırlardır uygarlıkların kesildiği nokta oldu. İzmir birbirinden farklı zengin medeniyetlere büyük insan ve sanatçılara ev sahipliği yaptı. Biz İzmir’de büyüyen, kazanan ve sektörümüzde öncülük yapıyoruz. Bu farkındalıkla kazandıklarımızın bir bölümünü kentimize harcamanın lütuf değil görevimiz olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.