Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İİT üye ülkelerin çalışma bakanları Bakü’de toplandı

İİT üye ülkelerin çalışma bakanları Bakü’de toplandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin ikinci çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarının toplantısı başladı.Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, önceki konferansın başkanı...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 11:46
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin ikinci çalışma ve sosyal güvenlik bakanlarının toplantısı başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, önceki konferansın başkanı sıfatıyla Suudi Arabistan temsilcisinin konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra ev sahibi olarak toplantının başkanlığını devir alan Azerbaycan Çalışma Bakanı Fuzuli Elekberov, yaptığı konuşmada ilke olarak İİT ile yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi.

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da katılımcılara hitap ettiği toplantının ilk oturumu aile fotoğrafıyla son buldu.

Toplantının sonunda basına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, G20 zirvesinde de çalışma bakanlarının toplantısının yapıldığını hatırlatarak, İİT'de benzer bir toplantı yapılmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Çelik, "Küresel ekonomik kriz sürecinde en çok işsizlik, iş güvencesi, mesleki eğitim gibi çalışma hayatında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların çözümü G20 bünyesinde görüşülürken, İİT'de de görüşülmesi önemli.’’dedi. Bakan Çelik, geçtiğiniz yıl İstanbul’da yapılan İİT zirvesinde alınan bu kararın uygulanıyor olmasının da memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

50 ülkeden delegenin katıldığı söz konusu toplantı, yarın imzalanacak çerçeve protokolü ile sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.