Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İKÇÜ’de “Davranış Kuralları” anlatıldı

İKÇÜ’de “Davranış Kuralları” anlatıldı

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi personeline verilen “Kurumsal Yaşamda Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları” konulu seminer, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan'ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 13:28

İZMİR - TODAİE'de sözleşmeli Uzman ve Öğretim Elemanı olarak görev yapan Nihat Aytürk tarafından verilen seminere İKÇÜ akademisyen ve personeli yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, pek çok lider ve bürokrata bu konuda eğitim veren Aytürk, yemek adabından kılık-kıyafete, selam alıp-vermeden hitabete, misafir ağırlamadan protokol kurallarına kadar her konuyu ele aldı.

Nihat Aytürk seminer kapsamında; kamusal yaşamda nasıl davranılması gerektiği, protokolün tarihsel gelişimi, anlamı, önemi ve ilkeleri, protokol türleri ve sıradüzenleri, makam protokolü, ulusal ve kurumsal bayrak protokolü, taşıt protokolü, toplantı protokolü, tören protokolü, konuşma protokolü, resmi yazışma protokolü ve protokol yazıları, yönetsel davranış protokolü, halkla ilişkiler protokolü, üniversitelerde rektörlük devir-teslim töreni, konuk ve ziyaret protokolü, davet ve ziyafet protokolü, kıyafet protokolü ve sosyal davranış protokolü hakkında dinleyicilere uygulamalı ve teorik bilgiler verdi.

Alanında yayımladığı kitaplarla, yaptığı çalışmalarla ve araştırmalarla adından başarıyla sözettiren Nihat Aytürk; protokolün bireysel, kurumsal ve ulusal saygınlığın koruyucusu olduğunu söyledi.

Kamusal yaşamda yöneticinin temsil niteliğinin protokol kurallarına uymasıyla ortaya çıktığını belirten Aytürk, yöneticinin başarısını %34 temsil niteliği (protokol), %33 bilgi ve becerisi, %33 kişiliği oluşturduğunu vurguladı. Aytürk,"Protokol kuralları yöneticilerin ve tüm çalışanların kamusal yaşamda biçimsel olarak uymak ve uygulamak zorunda oldukları kurallar bütünüdür. Protokol kurallarını bilmek ve bu kurallara uymak kurumlar ve uluslararası ilişkilerde kişisel, kurumsal ve ulusal temsil ve saygınlık açısından zorunluluktur. Protokol kuralları bireysel, kurumsal ve ulusal saygınlığın koruyucusudur" dedi.

 “BAŞARI PROTOKOLDE, İMAJDA VE DAVRANIŞTA GİZLİDİR"

Türkiye’de sivil kamu kurum ve kuruluşlarında bütün çalışanların ve özellikle yöneticilerin büyük bir gereksinimi olan protokol kurallarının ilk kez kaleme alındığı, "Protokol Yönetimi" adlı eserinden seçtiği fotoğraflar eşliğinde semineri gerçekleştiren Nihat Aytürk, "Kamusal ve kurumsal yaşamda (iş ortamında) resmî yazışma, konuşma ve görüşmeler; toplantı, tören ve törensel etkinlikler; davet, ziyaret ve ziyafetler; tüm iş ve ilişkiler biçim ve yöntem olarak protokol ve sosyal davranış (saygı ve nezaket) kuralları içinde yürütülür. Bu yüzden, kişi ve kurum olarak kamusal ve sosyal yaşamda saygın ve üstün olabilmek için, protokol ve sosyal davranış kurallarını bilmek ve bu kurallara uymak gereklidir. Zira protokol ve sosyal davranış kurallarını bilen ve bu kuralları uygulayan kişi ve kurumlar kamusal ve sosyal yaşamda daima fark edilir ve takdir edilirler. Çünkü başarı protokolde, imajda ve davranışta gizlidir" şeklinde konuştu.

Aytürk İKÇÜ personeline verdiği semineri, Türkiye’de kamusal yaşamda protokol kuralları konusunda önemli bir kaynak olan, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü (TODAİE) tarafından yayımlanan eserinden aktardığı fotoğraflar eşliğinde  sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.