Dolar 34,2068
%0.07
Euro 38,1361
%0.11
Altın 2.898,190
%0.08
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İP “ Bütünşehir tepkisi”

İP “ Bütünşehir tepkisi”

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen Balçova ve Karabağlar Örgütlerinin yeni binalarının açılışında Bütünşehir yasasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.10.2012 - 09:05
İZMİR- İzmir işçi Partisi Balçova ve Karabağlar örgütünün yeni binalarının açılışı 19 Ekim Cuma günü gerçekleşti. Açılış İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Opera Sanatçısı, Türk Halk Müziği Ustası Yunus Kırılmış ve İşçi Partisi üyeleriyle renklendi.

Bütünşehir yasası özerklik tasarısıdır, Referandum ötesinde bütün milletin ayağa kalkması lazım. Bütünşehir yasası bir özerklik yasa tasarısıdır diyerek sözlerine başlayan Şen ;’ Bu yasa Türkiye ‘yi eyalet sistemine götürecektir. PKK’nın rüyası da budur. Bu yasa girişimi Türkiye’yi AKP ve PKK’nın yönettiğinin göstergesidir. MHP de AKP’nın yanında yer alıyor. MHP bu yasa teklifini kabul ederek eyalet sistemine gidilen yolda AKP’ye destek vermektedir. Yasaya karşı halk Referandum yapmak iyidir, destekliyoruz. Fakat sadece referandumla yetinilmez. Bu yasaya karşı milleti mücadeleye seferber etmek gerekmektedir. Bütünşehir yasası, beldeler ve köylerin ötesinde bütün İzmir’i ilgilendiren bir yasadır. Milletimiz üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Milletimiz milli bir hükümet aramaktadır. Türkiye bugün Atatürk’ü arıyor. Atatürk tekrar gelmeyeceğine göre biz Atatürk olacağız. Ankara da bir merkez yaratmalıyız.’

Yeniden Atatürk Cumhuriyet’i için 29 Ekim Yürüyüşü

Şen; 29 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet için Güçbirliği tarafından gerçekleşecek olan ‘ Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ yürüşüne tüm İzmirlileri davet etti. Yürüyüş Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde saat:15.00’de başlayacak. İşçi Partsi olarak Cumhuriyet yürüyüşü için bir aydır masalar açarak, bildiriler dağıtarak, ilçelerde ön yürüyüşler gerçekleştirerek hazırlık yapıyoruz’ dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.