Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İP’den CHP’li Pekdaş’a sert eleştiri

İP’den CHP’li Pekdaş’a sert eleştiri

İşçi Partisi (İP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, CHP’li Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ı eleştirerek, “Aziz Kocaoğlu “Pekdaş için ‘Osmanlı kadını’ demiş. Kocaoğlu, biz aksini iddia etmedik. Biz bu kafayla ‘Cumhuriyet kadını’ olamaz dedik” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2014 - 18:13
(HABER MERKEZİ) İşçi Partisi Balçova Termal Tesisleri belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına yönelik “Yerel Yönetimlerden Milli Hükümete İleri” konulu bir eğitim düzenledi. Toplantının açılışında konuşan İP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen,  belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının taahhütnamelerini kamuoyuna açıkladı.
YÜCE DİVAN’DA YARGILANACAKLAR
AKP Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu’na sert bir dille eleştiren Şen, Binali Yıldırım’ı kastederek; “Onlar Milli Hükümet kurulduğunda Yüce Divan’da yargılanacaklar. Yıldırım’ın Almanya Deniz Feneri ile bağlantısı olduğu belli. Oğulları, damatları, dünürleri ile kurdukları düzenle İzmir’i mi yürütmeye kalkıyorlar'” diye sordu. CHP’yi de eleştiren Şen, “CHP’ye ne demeli. Meclis üyesi aday listelerini inceleyin. Hepsi eş, dost, akraba. Siz böyle mi AKP’nin hırsızlık düzenini yıkacaksını? Önce içinizdeki rantçılardan kurtulun” dedi.
EŞ DOST PARTİSİ!
Şen, “AKP ve CHP eş dost partisidir. Sizleri seçeneksiz ve çaresiz bırakmamak için farkımızı net bir şekilde ortaya koyacağız” dedi. Aziz Kocaoğlu’nun Torbalı’da söylediği “Ben eş dost değil, ezilenlerin adayıyım” sözlerine de değinen Şen, “Kocaoğlu ezilenlerin değil, kendisinin hazırladığı akraba listelerinin adayıdır” şeklinde konuştu.
PEKDAŞ CUMHURİYET KADINI OLAMAZ!
Kocaoğlu’nun Konak adayı Sema Pekdaş’ı ısrarla savunmaya devam ettiğini vurgulayan Şen, “Pekdaş için ‘Osmanlı kadını’ demiş Kocaoğlu, biz aksini iddia etmedik ki.  Biz bu kafayla ‘Cumhuriyet kadını’ olamaz dedik!” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu’nun yine Pekdaş için “Gezi eylemlerinin lideridir” dediğini hatırlatan Şen, “Biz Gündoğdu’da Haziran ayaklanmasına öncülük ederken Pekdaş marjinal gruplara platform açıyordu, Kocaoğlu da TOMA’lara su veren vananın başındaydı. En büyük taahhüdümüz, yurttaşlarımıza, vatanseverlere yapılacak bir saldırıda TOMA’lara direnişin en önünde belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz olacaktır” diye konuştu.
SEMA PEKDAŞ NE DEMİŞTİ'
Sema Pekdaş, İzmir Barosu Başkanı iken Akşam Gazetesi'nde 4 Şubat 2013'te yayınlanan röportajında şunları söylemişti:
 "Bence yargıçlar da duruşmaya Atatürk bayrağı, Türk bayrağı ve rozeti takarak çıkmamalı. Yargıladığı insan Atatürk düşmanı da olabilir. Atatürk'e hakaret suçlamasıyla yargılanan bir kişiyi de yargılayabilir. Bitmiştir artık onun gözünde. Her şeyiyle tarafsızlığını göstermeli. Bu nedenle, inanç, ideoloji, düşünce içeren hiçbir şeyi üzerlerinde taşımamalılar. Yoksa yargılananın önyargılarının, kararın önüne geçmesine neden olurlar. Kararlar bu saiklerle tartışılmamalı."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.