Dolar 34,2620
%0.06
Euro 37,6450
%0.12
Altın 2.912,590
%0.1
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD'e farklı şehirlerde art arda operasyon

IŞİD'e farklı şehirlerde art arda operasyon

Dün Diyarbakır'da IŞİD'e yönelik operasyonda 2 polis şehit olmuş 7 terörist öldürülmüştü. Bugün de Türkiye'nin farklı noktalarından IŞİD'e yönelik operasyon haberleri geldi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 10:13
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde terör örgütü IŞİD'e yönelik Sultanbeyli, Pendik ve Ümraniye'de 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda  özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de yer aldı. Bir polis helikopteri de operasyona destek verdi.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin arama yaptığı adresler arasında mescit olarak kullanılan 3 adresin de olduğu öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli yazılı ve dijital örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Polis ekipleri, baskın yaptıkları adreslerde bulunan 7'si çocuk 21 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan yaşı küçük çocuklar bulundukları ilçelerdeki Çocuk Büro Amirliklerine teslim edildiği öğrenildi.  Diğer 14  şüpheli ise, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

IŞİD'E DÜN YAPILAN OPERASYONDA DA 5 GÖZALTI
Öte yandan, dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile eş zamanlı yapılan IŞİD operasyonunda 7 adreste arama yapan TEM ekipleri 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Arama yapılan bir adreste polis ekipleri, tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildiği öğrenildi.2 gündür yapılan IŞİD operasyonlarında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.   


KONYA’DA IŞİD OPERASYONU: 30 GÖZALTI
Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü IŞİD’e yönelik yapılan şafak operasyonunda 1’i kadın 30 kişi gözaltına alındı.Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD’e yönelik yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bugün şafak vakti operasyon düzenledi. Konya ve Çumra İlçesi’nde daha önceden belirlenen IŞİD militanlarının kaldığı 33 eve, yaklaşık 200 polisle yapılan baskında 1’i kadın 30 kişi gözaltına alındı.  Gözaltına alınan şüpheliler Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Evlerde yapılan aramaların sürdüğü belirtildi.

KOCAELİ'DE IŞİD OPERASYONU: 14 GÖZALTI
Kocaeli'de sabah erken saatlerde başlatılan operasyonla, terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.Kocaeli'de terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişilerin belirlenen adreslerine polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde başlayan ve halen devam ettiği öğrenilen operasyonda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, operasyonların devam ettiği bildirildi.


TSK: 17 IŞİD ÜYESİ KİLİS'TE YAKALANDI

TSK'dan yapılan açıklamada, Suriye'ye geçmeye çalışan 17 IŞİD üyesinin Kilis'te yakalandığını açıkladı.

Antalya'da Ruslara IŞİD operasyonu!

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince IŞİD'e yönelik operasyonda, örgüt üyesi olduğu öne sürülen 2'si Rus, 3 kişi gözaltına alındı.

 Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Sabaha karşı Muratpaşa İlçesi'nde Kışla ve Şarampol caddelerinde belirlenen iki adrese eş zamanlı baskın yapan polis, bir Türk ile Rus karı-koca 3 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Irak ve Suriye'deki IŞİD militanlarıyla irtibat halinde olduğu kaydedildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.