Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD'in yeni canlı bomba taburu

IŞİD'in yeni canlı bomba taburu

IŞİD'in intihar bombacısı yapacak çocuk bulmakta zorlandığı için yeni bir 'intihar taburu' kurduğu öne sürüldü. Örgütün hedefinde bu kez Arap kadınlar var.

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 12:58
Çocukları canlı bomba olarak kullanmak üzere kaçıran IŞİD’in intihar bombacısı bulmakta zorlandığı ifade edildi. ‘Suriye Sessizce Katlediliyor’ adlı insan haklı örgütü, IŞİD’in canlı bomba ‘üretmekte’ zorlandığını, bu yüzden tamamı kadınlardan oluşan yeni bir ‘intihar bombacısı taburu’ kurduklarını öne sürdü.
Daily Mail'in haberine göre, örgütün kadınların fazla şüphe uyandırmadığına inandığını belirten aktivistler, Mısırlı bir kadına "İntihar bombacısı olursan sana çok para veririz. Cennete eşinin yanına gidersin” dendiğini anlattı.
'RAKKA'YI KORUMAK İÇİN BUNU YAPMAM GEREKİYORMUŞ'
Örgütün ‘kalesi’ Rakka’daki Farah adlı bir kadının da “IŞİD’li bir kadın bana yaklaştı ve Rakka’yı korumak için kadınlara ihtiyaçları olduğunu söyledi” dediğini aktardı. Aktivistlere göre Farah sözlerine şöyle devam etti:
“Beni IŞİD’e katılmaya ikna etmeye çalışıyordu. Ama beni daha da şaşırtan şey şu ki yeni bir kadın taburuna katılmamı ve savaşmak yerine intihar eylemleri düzenlememi istiyordu. Düşmanın bir kadından böyle bir şey beklemeyeceğini söyledi. Ben öldükten sonra aileme göz kulak olacaklarını ve eylemden önce büyük miktarda para vereceklerini de vaat etti.”

EL HANSA MİLİTANLARI ÖLÜME GÖNDERİLMİYOR
Öte yandan örgütün Rakka sokaklarında devriye gezen ve çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğu ‘ ünlü ’ El Hansa kadın tugayındaki kadınları bu görev için kullanmayacağı iddia edildi. (Sputnik) 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.