Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO Başkanı Demirtaş'tan işadamlarına 'ihtiyat' tavsiyesi

İTO Başkanı Demirtaş'tan işadamlarına "ihtiyat" tavsiyesi

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, meclis üyelerine 2016'da para bulmanın zor ve pahalı olacağını belirterek ihtiyatlı olmaları tavsiyesinde bulundu. Demirtaş "İhracat yaparken dikkat edin. Satılan malın parasının alınamaması tehlikesi olabilir. Risk almayın" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2015 - 10:31
İTO Meclisi Aralık ayı son toplantısında İTO 2016 yılı bütçesi 44 milyon 500 bin lira olarak oybirliğiyle kabul edildi. Aidatlara artış yapılmadı. İTO Başkanı Demirtaş yaptığı konuşmada "İç piyasadaki sinyaller iyi değil. İç talep durgun. Tüketici, birikimlerini enflasyona karşı korumak için altın, döviz, konut, otomobil satın alıyor. İşsizlik çift hanelere yerleşti. Dövizdeki dalgalanmalar, plan yapmamızı zorlaştırıyor. İhracat düşüyor. Dış borç 400 milyar doları geçti. Milli gelirin yarısını aştı. İç tasarruf yetersiz. Tasarrufların yetersiz olmasının üzerine enflasyon da eklenince uzun vadeli faizler yeterince düşmüyor. Türkiye ekonomisinin şu an en büyük şansı, petrolün varil fiyatının 35 Doların altında seyretmesi. Temmuz 2004'ten bu yana en düşük düzeye indi. Ülkemiz 2015 yılı 3. çeyrekte yüzde 4 büyüdü. Şimdi iç talebi daha da canlandırarak büyümemizi arttırmamız gerekiyor. Ama iç talebi canlandıracağız diye enflasyon canavarını da uyandırmamız gerekiyor" dedi.


DEMİRTAŞ'TAN 2016 UYARISI
İTO Başkanı Demirtaş, meclis üyelerine 2016 yılı için tavsiyeler de verdi. Demirtaş “2016'da para bulmak zor ve pahalı olacak. İhtiyatlı olun. Satış sıkıntıları için alternatif pazarlara gidin. İhracat yaparken dikkat edin. Satılan malın parasının alınamaması tehlikesi olabilir. Dikkatli olun ve aşırı risk almayın. Nakitte kalın, en yüksek faiz oranı veren bankaya 30 gün vadeli yatırın. Dövizle geliriniz yoksa dövizle borçlanmayın. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve piyasada ortaya çıkan risklere karşı vadeli işlem piyasalarına yönelin. E-dönüşüm (E-arşiv, e-defter, e-yoklama, e-tebligat, vb.) kapsamında hayata geçecek yenilikleri yakından takip edin. Eğer yoksa web sitesi ve e-postanız olsun. İnternetten faydalanın. Firmanıza, üniversite mezunu, lisan bilen bir genç alarak dünyayı izleyin" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.