Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Çıray, 'İzmir temayülü usulsüz' dedi... O tutanağı paylaştı!

İYİ Partili Çıray, "İzmir temayülü usulsüz" dedi... O tutanağı paylaştı!

Adaylıktan çekildiğini açıklayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun temayül sonrası tuttuğu tutanağı paylaşarak, “Yapılan ayıplı temayül yoklamasının usulsüz olduğunu gösteren ve Genel Başkan'a iletilen, işleme alınmayan tutanak. Yani kazandı görülen kazanmamış. Temayül tasfiye aracı olmuştur” iddiasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 09.04.2023 - 09:21
  • Güncelleme: 09.04.2023 - 17:26

İYİ Parti’de Aytun Çıray krizi yine patlak verdi. Adaylıktan çekildiğini açıklayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir temayülü sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun tuttuğu tutanağı paylaştı.

Tutulan tutanakta dikkat çeken ifadelere yer verilirken şöyle denildi:

“Sayın Genel Başkanım,

İYİ Parti'mizin iktidara giden bu onurlu yolda zatıalinizin belirtiği gibi "Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer." veciz sözünüzden hareketle Anadolu'nun asil yüreğinin sorunlarını dinleyen, derleyen yaşayan, milletimizin gönlüne dokunan asil liderimiz olarak, ülkemizin sorunlanna giderecek yakın siyasi tarihimize ışık tutacak yegane Saygıdeğer Büyüğümüzsünüz. Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken: Ülkemizde ve İzmir'imizde 1'inci parti olma hedefinde var gücümüzce büyük bir sadakat ve bağlılıkla ülkemizin, şehrimizin ve zatıalinizin hizmetkarı olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Sayın Genel Başkanım,

İzmir ilimizde 02 Nisan 2023 Pazar günü Mv Aday Adayı temayül yoklaması il başkanlığımızın yoğun çaba ve gayretleriyle 1 ve 2'nci seçim bölgesinde (toplam 4 sandık alanında) başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir Temayül yoklamasında bazı ilçe başkanları ile yönlendirdikleri yönetici ve üyeleri tarafından ön seçim yoklamasının huzurunu bozmaya, parti içi hiyerarşiyi sekteye uğratmaya ve nihayetinde il yönetimimizin başarısız olmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

1'nci Seçim Bölge temayül yoklamasında, Konak İlçe Başkanı Coşkun TATAR, Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge TORUN, Karabağlar İlçe Başkanı Aysel Yavaş ERSÖZ, Balçova İlçe Başkanı Hicran HEZÜR ve yönetimindeki bazı yöneticiler ile ilgili yaşanan sorunlar ile ilgili gözlem ve değerlendirmemiz aşağıda sunulmuştur.

GÖLGE DÜŞTÜ!

1. Anılan İlçe Başkanları tarafsız olmaları gerekirken taraf oldukları Mv Aday Adayları için kendi belirledikleri üyeleri taşıyarak bazı aday adaylarına haksız avantaj sağlanmasına neden olmuş ve temayül yoklamasının meşruiyetine gölge düşürmüşlerdir.

2. Seçim salonunda genel merkez temsilcisi, il yöneticileri ve divan görevlilerin defalarca ikaz ve uyarılarına rağmen, bu ilçe başkanları ve yanındaki yöneticiler pervasızca ve militanvari davranarak olay çıkmasına ortam hazırlamış ve kargaşa çıkmasına neden olmuşlardır. İl Yöneticilerinin sağduyusu sayesinde olaylar engellenmiş ve olayların yatışması sağlanmıştır.

3. Konak ilçe üyesi ve Mv. Aday Adayı olan Sn. Gökhan UYSAL'ın partimize kayıt yaptığı üyelerin, Konak İlçe Başkanlığınca kasten kaydedilmediği, böylelikle söz konusu Mv. Aday Adayının ön seçime az üye getirebildiği bilgisi Gökhan beyden alınmıştır.

4. Özellikle bu ilçe başkanları ve belirlediği kişiler, il başkanlığımızın bütünleştirici ve iyi niyet gayretlerine rağmen sürekli olarak başkanlığı otoritesinin zayıflatma girişimlerini her firsatta uygulamaktadırlar. İYİ Parti'nin menfaatleri yerine kendilerinin daha önceden oluşturdukları teşkilatlarına şahsi menfaatlerine ve kişilere göre taraflı çalışmaktadırlar. Bütün bu kışkırtıcı ve provokatif faaliyetler üs akıl ve tek merkez tarafından yönetildiği değerlendirilmektedir.

5. 2nci seçim bölgesinde de 1nci seçim bölgesinde yaşananların yaşandığı tarafımıza bildirilmiştir. Bunların yanında bazı aday adaylarımız için mükerrer oy kullandırıldığı, bazı adaylarımız ile diğer aday yakınları arasında tartışmaların yaşanmasına neden olduğu bildirmiştir.

6. İzmir gibi Türkiye'nin 3'ncü büyük şehrinde 30.000 yakın üyesi olan İYİ partimizin çok az bir katılımla (%20) temayül yoklamasının gerçekleşmesi, kullanılan oyların da bir çoğunun Mv. Aday Adayları tarafından satın alınması ve blok oy olarak yönlendirilmesi, seçim sonucunda ortaya çıkan Mv. Aday Aday sıralamasının her iki seçim bölgemizde de ilimizdeki üyelerimizin iradesinin sandığa yansıtılması bazında gerçeği yansıtmadığı değerlendirilmektedir.

TEŞKİLAT 3'E BÖLÜNMÜŞ!

Sayın Genel Başkanımız,

İl Yönetimine geldiğimiz günden bu güne kadar geçen süreçte maalesef ilçe teşkilatlarımızın bazılarnın kendi içlerinde ikiye hatta üçe bölündüğü tarafımızca tespit edilmiştir. Milletimizin ve partimizin menfaatleri yerine kişisel çıkarlar ön plana çıkmıştır. İl Kongresinde kaybeden ilçe yönetimlerinin. İl Başkanlığımıza karşı iş yavaşlatan, üye seçmen iradelerine karşı muhalif tavır, otoriteyi zayıflatıcı ve itibarsızlaştırmak amacıyla faaliyetler yürütmektedir. Hatta adı geçen söz konusu muhalif kişiler, İl Başkanlığımız içinde farkl iki parti gibiymişiz gibi hareket etmektedirler.

Ayrıca 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçim sonrasında seçim sonuçları ne olursa olsun İzmir İl Kongresinin tekrar yapılması maksadıyla dilekçelerin toplanmaya başlandığı, gizli faaliyetler yürütüldüğü geçmiş dönem muhalif il yöneticisi ve muhalif ilçe başkanlarını konsolide edilmektedir. Bu kapsamda sürekli toplantar yapıldığı, bu yönde muhalif ilçelerin il delegeleri ile görüşüldüğü, tüm bu faaliyetlerin partimizin büyük kongresi öncesi yapılacağı ve en yüksek perdeden dillendirildiği bilgisi alınmıştır.

İl Başkanlığımızca; önümüzde çok önemli bir seçim olması, tarih yazacağımız iktidara gidilen bu yolda olası tartişma, kavga vb. olayların basına düşmemesi için Genel Merkezimizin ve İzmir İl Başkanlığımınız şu ana kadar oluşturduğu olumlu imajını zedelememek maksadıyla tüm süreç şimdilik gözlenmekte ve gerekli notlar alınmaktadır”

Çıray, şu açıklamayı yaptı:

"Yanlış yorum yapılmaması için sadece bilgi: Yapılan ayıplı temayül yoklamasının usulsüz olduğunu gòsteren ve Genel Başkan'a iletilen, işleme alınmayan tutanak. Yani kazandı görülen kazanmamış. Temayül tasfiye aracı olmuştur. Sözde temayül sağlıklı olsa... Liyakat seçilse dünya çapında saygın Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ilk ikide olmalıydı. Ama açıklamamın konusu bu değil. Sabredin"

ANKET PAYLAŞTI

Çıray, sosyal medya hesabından üyelere yapılan bir anketi de paylaşarak şunları kaydetti:

"Konumuz bu değil. Ancak.. "Aytun Bey korktuğu için temayüle girmedi" yalanlarına karşı kaynağı açık anket. 27 bin kayıtlı üye arasından örneklem metodu ile hilesiz hurdasız sevenlerimin ezici çoğunluktaki olduğunu gösteren sonuç: Aytun Çıray: %65,7 Sonraki aday:%15,6"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.