Dolar 34,0674
%0.15
Euro 38,0347
%-0.06
Altın 2.834,480
%0.18
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Dervişoğlu: Fırat'ı kabre koyarken Sinan'ı camide uğurlarken ben vardım!

İYİ Partili Dervişoğlu: Fırat'ı kabre koyarken Sinan'ı camide uğurlarken ben vardım!

Yİ Partili Müsavat Dervişoğlu, partisinin aday tanıtım toplantısında sert açıklamalarda bulundu. İftira siyaseti ile mücadeleyi devam ettireceğini belirten Dervişoğlu, "Fırat Çakıroğlu'nu kabre koyarken mezarının başında ben vardım, Sinan Ateş'i camiden uğurlarken tabutunun başında yine ben vardım. Olmayanlar utansın. Meral Akşener’in, Müsavat Dervişoğlu'nun olduğu partide hiçbir Allah’ın kulu HDP ve PKK ile asla birlikte olmaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2023 - 17:44
  • Güncelleme: 18.04.2023 - 17:44

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Dervişoğlu, 2015 yılında Ege Üniversitesi'nde okurken PKK yandaşları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve 2023'te öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili İstanbul Milletvekili Adayı Seyithan İzsiz tarafından, Çakıroğlu'nun katillerine burs verildiği iddialarının iftira olduğunu kaydeden Dervişoğlu, İzsiz'in Çakıroğlu'nun şehit edildiği 2015 yılında AK Parti meclis üyesi olduğunu dile getirdi.

“TERİMİZİ SAHAYA SEL OLUP AKITACAĞIZ”

Dervişoğlu, "Adaylarla beraber sırtımızı teşkilata dayayarak ciddi bir kampanya programı sürdüreceğiz, sahaya terimizi damlatmayacağız, sel olup akıtacağız. her şeyimizi milletimize ve yaşadığımız kente borçluyuz. Sevgili iyiler ailesinin bu seçimden yüksek bir oy oranı ve başarı ile çıkmak gibi bir zorunluluğu var. İzmir Türkiye’nin hürriyet meşalesi, demokrasisi, gençlerin ümididir. Biz bu yolculuğa çıkarken, zor yollardan geçtik ama İYİ Parti sıradan bir parti değil hikayesi olanların partisi. Ne büyük zorluklarla karşı karşıya bırakıldığımızı, hangi iftiralarla karşı karşıya kaldığımız en iyi bilen benim. İzmir gibi bir yerde bile bu ceberut iktidar nedeniyle kendine toplantı yapacak salon, il binası, ilçe binası bulamıyordu. Bina bulsak elektriği kesiliyordu. Ceberut iktidarın kamyonları önümüzü kesiyordu. Genel Başkanımız her türlü tehdit ile karşı karşıyaydı. Kağıt parçalarından başlayan bu parti artık ülkede ihtiyaç duyulan bir parti oldu ve iktidara gelebilecek bir parti gözüyle bakılan ümitlerin bağlandığı parti oldu” ifadelerini kullandı. 

“BİZ BU PARTİYİ KÜÇÜLTMEK İÇİN DEĞİL BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞANLARIZ”

İYİ Parti’nin oldukça zor günlerden geçerek kurulduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Adalet sarayında adalet yok, üniversite var içinde hoca yok, 5 Tepe’de saray var içinde hükümet yok. Ümit Özlele’nin ekibinin nelerle boğuştuğunu biliyorum; Türkiye’nin 3 bin 300 problemine çözüm buldular.  Siyasetesin icap ettirdiği tüm unsurları kullanıyoruz. Ama diğer partilerden farklı olarak bizler milletimizin yüreğine dokunma kararlılığı için çalışıyoruz. İYİ Parti’ye atılan iftiralar, tecavüzler… İftiralar bu zamana kadar bitmedi ve bitmeyecek bizler partimizi küçük düşürmeye çalışanlar değil bu partiyi büyütmek için çalışanlarız. Yolumuzdan kimse bizi döndüremeyecektir. Bugüne kadar karşı karşıya kaldıklarımız ve onlara gösterdiğimiz direnç bundan sonra neler yapabileceğimizin göstergesidir. Acaba bunlar ne yapar diye kimse düşünmesin yapacağımız bellidir İYİ Parti’yi iktidar Genel Başkanımızı Başbakan yapacağız” dedi. 

“HADİ ORADAN HADİ ORADAN”

Kendisi hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt veren Müsavat Dervişoğlu, “Her dedikoduya, iftiraya cevap vermek zorunda değiliz, bunlarla zaman kaybedecek değiliz ama bazı şeyler var ki insanların kanına dokunuyor. Bunları cevapsız bırakırsam herkese ayıp etmiş olurum. Hatalarımız olabilir, ancak bu parti kurulduğu günden beri eski partime olan mensubiyetim ve dünya görüşüm üzerine tek kelime etmedim. Benden hiç bunu duydunuz mu? Ben siyasi hayatıma 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti ile başladığımı söyledim, kimseyi incitmedim, partimizin İzmirli olmayan İstanbul adayı ile ilgili bazı tartışmalar iftira boyutuna ulaştı, Rahmetli  Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs veren adayımız olduğu söylendi bunu misliyle reddediyor ve kınıyorum. Hayatımın sonuna kadar emanet saydığım şehitlerimizin ailelerinin çıkartılıp şahsımı da itham eden konuşmalarına çok üzüldüm. Bana soruyor ‘Fırat’ın katiline burs veren adam varmış Müsavat Dervişoğlu utanmıyor musun?’ diyor, ‘Fırat’ı kabre koyarken mezarın başında ben vardım, Sinan’ı camide uğurlarken tabutunun başında gene ben vardım.  Olmayanlar utansın. Tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor ve son nefesime kadar da ailelerinin yanında saf tutacağımın da bilinmesini istiyorum. Fırat ile sıradan bir ağabey kardeş değildik, çok farklı bir ilişkimiz vardı. Benim bu kardeşim 20 Şubat 2015’te şehit oldu. İstanbul’da 2. sıra adayımız olan Seyithan İzsiz Bey’de  o dönem  Adalet  Kalkınma Partisi’nden Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesiydi. Fırat’ın şehit edildiği gün Adalet ve Kalkınma Partisinin bir belediye meclis üyesi olarak Seyithan Bey o zaman bir vatanseverdi. Ama kendisi ne zaman ki İYİ Parti’ye geldi, benim partime üye oldu, eski partimin mensupları ve iktidarın bazı borazanları tarafından hain ilan edildi. Hadi oradan hadi oradan, hadi oradan! Meral Akşener’in, Müsavat Dervişoğlu'nun olduğu partide hiçbir Allah’ın kulu HDP ve PKK ile asla birlikte olmaz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.