Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN grevinde 1 hafta geride kaldı: İzmir'de yine aynı manzara

İZBAN grevinde 1 hafta geride kaldı: İzmir'de yine aynı manzara

İzmir'de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten İZBAN A.Ş.’nin personeli 7'nci gününde de greve devam ederken, vatandaş isyan etti. İZBAN grevinde 1 hafta geride kaldı

  • Ege Postası
  • 14.11.2016 - 11:41

İZBAN’ı kullanamayan vatandaşlar tıklım tıklım dolan otobüslerde ve yoğun trafikte işine güçlükle ve geç gitmenin sıkıntısını yaşarken, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. 

İzmir'de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. personeli geçtiğimiz Salı gününden itibaren grev kararı aldı. İZBAN'da çalışan 340 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle Demiryol-İş Sendikası tarafından alınan karara göre Salı saat 08.00'de grev başladı. İzmirlilerin grevden olumsuz etkilenmemesi için ESHOT ve İZULAŞ'ın yanı sıra İZDENİZ de seferlerini artırdı. Buna rağmen grev nedeniyle en büyük sıkıntıyı vatandaşlar yaşadı. İZBAN’ın güzergahı olan Aliağa’dan Konak yönüne ve Gaziemir’den Konak yönüne, trafik adeta durma noktasına geldi. Daha önce İZBAN’ı kullanan vatandaşlar grev nedeniyle İZBAN çalışmayınca özel araçları ile trafiğe çıkarken, otobüs hatlarındaki sayı da artırılınca İzmir’de trafik çekilmez hale geldi.

Bütün otobüsler ise tıklım tıklım dolarken ayakta ve sıkış tepiş yolculuk nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Yoğun trafik nedeniyle işine ulaşmak için erken evden çıkan İzmirliler, trafik nedeniyle işlerine saatinde yine yetişemedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.