Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZELMAN İşçileri ihalenin iptali için tek vücut oldu

İZELMAN İşçileri ihalenin iptali için tek vücut oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’da çalışan 650 işçiyi yakından ilgilendiren ve günlerdir kent gündemine oturan ihale krizi devam ediyor. “Personel ihalesini” kazanan Hanoğlu Zigana Ortak Girişimi hafta başında tüm personele ‘bünyemize katılın’ çağrısında bulunmaya hazırlanırken, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticileri ve işyeri temsilcileri geçtiğimiz günlerde aldıkları eylem kararını hayata geçirdiler

  • Ege Postası
  • 08.04.2013 - 18:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “personel ihalesini” belediye şirketi İZELMAN dışında daha uygun teklif taşeron şirket Hanoğlu Zigana Ortak Girişimi’nin kazanması kent gündemine oturmuştu. Ankara İdare Mahkemesi’nden beklediği haberi alamayan belediye şirketle masaya oturmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’da çalışan 650 işçiyi yakından ilgilendiren ve günlerdir kent gündemine oturan ihale krizi devam ederken açıklamalar ve eylemlerle kriz her geçen gün farklı bir hal alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “yollarımızı ayırmak zorundayız, ihaleyi yasal olarak iptal edemem” demiş benzer konularda yaşanan sıkıntıların çözümü için TBMM’yi adres göstermişti. 

SLOGANLAR ATTILAR
Hanoğlu Zigana Ortak Girişimi hafta başında tüm personele ‘bünyemize katılın’ çağrısında bulunmaya hazırlanırken, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticileri ve işyeri temsilcileri geçtiğimiz günlerde aldıkları eylem kararını hayata geçirdiler. Büyükşehir Belediyesi önünde şirket çalışanları ve aileleri toplanırken, ‘işçiyiz haklıyız kazanacağız’, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın” ve “ direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Ellerde de ‘belediyenin kadrolu işçisi olmak istiyoruz’, ‘kadro talebimiz senfika güvencemiz’, ‘taşerona geçit vermeyeceğiz’ dövizleri yer aldı. 



SARI: İZELMAN İŞÇİSİYİZ BÖYLE KALACAĞIZ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Kamu İhale Kurumu(KİK) ve Cumhuriyet Basavcılığı’na seslenerek, “ İhaleyi kazanan firma Malatya’da girdiği şoför ihalesinde suçlu bulunmuş. Davası devam ediyor. Davası devam eden bir firma yeni ihaleye giremez. Sabıkası olan firma elini işimizden aşımızdan çeksin” dedi. Belediye çevresinde çeşitli oyunların oynandığını iddia eden Sarı, düzenlenen oyuna asla göz yummayacaklarını dile getirdi. Taşeronda çalışmak istemediklerinin altını çizen Sarı, “ işin olmadığı yerde barışın olmayacağını dosta düşmana göstereceğiz” dedi. 650 işçiden kimseyi çıkartmayacakları yönünde ihaleyi kazanan firmanın açıklama yaptığını hatırlatan Sarı, “Biz İZELMAN işçisiyiz. Böyle kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda İzmir Milletvekillerine ve partilerin il başkanlarına seslenen Sarı, “ yasayı değiştirmek için adım atın. Herkes örgütlü güvenceli işe kavuşsun. Vahşi emek sömürüsüne dur diyelim” diye konuştu.   



30 NİSAN'A KADAR EYLEMLER SÜRECEK
İZELMAN işçilerinin kararlı direnişi 30 nisana kadar farklı platformlarda devam edecek. 1 Mayıs'ta çok geniş katılımlı protesto yürüyüşü için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.