Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZENERJİ’de adım adım mutlu sona doğru: Büyükşehir işçisi çifte bayrama hazırlanıyor

İZENERJİ’de adım adım mutlu sona doğru: Büyükşehir işçisi çifte bayrama hazırlanıyor

Geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile DİSK Başkanı Kani Beko arasında gerçekleşen zirvenin ardından belediye yetkilileri ile sendika yönetimi yeniden bir araya geldi. Belediyenin yüzde 14,5 zam teklifi ardından taraflar arasında toplu sözleşmenin kalan maddeleri üzerinde de büyük oranda uzlaşma sağlandı. Gelişmeler greve hazırlanan İZENERJİ işçileri arasında olumlu karşılanırken, bayram öncesinde imza töreni yapılması bekleniyor. İZENERJİ’de adım adım mutlu sona doğru: Büyükşehir işçisi

  • Ege Postası
  • 11.07.2015 - 09:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinde çalışan yaklaşık  3 bin 600 sözleşmeli personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde adım adım sona gelindi. 23 Temmuz’da greve çıkacağını duyuran DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen ikinci zirveden de olumlu sonuç çıkarken, yaşanan kriz büyük ölçüde çözüldü ve belediye işçileri bayram öncesinde törenle kutlama yapmak için hazırlıklara başladı.

ADIM ADIM MUTLU SONA DOĞRU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 7 aydır süren ve sendikayla belediye arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle tıkanan toplu sözleşme sürecinde yine kritik bir gelişme yaşandı. Belediye ile sendika arasında yapılan son görüşmenin ardından toplu iş sözleşmesiyle ilgili son pürüzüler de giderilirken, grev hazırlıkları yerini erken bayram havasına bıraktı. Sözleşme çerçevesinde kalan 25 maddenin masaya yatırıldığı toplantının ardından kriz büyük ölçüde çözüldü. Geçtiğimiz gün maaş zamlarını yüzde 14,5’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi, işçilerin alacağı sosyal hak ve ikramiyeler konusunda da çeşitli iyileştirmelere gitti.

GREV HAZIRLIKLARI YERİNİ BAYRAM HAVASINA BIRAKTI

Buna göre, İZENERJİ işçilerinin aldıkları ücretlere Ocak ve Haziran aylarında TEFE ile TÜFE oranında zam yapılacak. Personelin bayram tatillerinde alacakları mesai ücretleri de 4 yövimiyeye çıkartılırken, yakacak yardımı ve izin ücretleri gibi ek ödemelere de yüzde 25 ile yüzde 30 oranında artış gerçekleşti.

ZAM ORANI YÜZDE 21’E ULAŞTI

Ek maddelerde sağlanan mutabakat sonrasında yüzde 14,5 olarak açıklanan maaş zamları sosyal haklar ikramiyeler ve yardım ücretlerindeki düzenlemelerle birlikte toplam yüzde 21’e ulaşmış oldu. Görüşmelerin ardından DİSK Genel-İş Sendikası bünyesinde yapılan değerlendirmede gelinen nokta işçiler arasında büyük oranda kabul görürken, grev planları da yavaş yavaş rafa kalkmaya başladı. Son yıllarda Büyükşehir Davası, YHK (Yüksek Hakem Kurulu) kararları gibi sebeplerle hüsrana uğrayan ve  düşük maaş zamları ile karşılaşan belediye işçileri, bu sefer davul zurna ile kutlama yapmak için hazırlıklara başladı.

ÜCRET FARKLARI BAYRAM ÖNCESİNDE ÖDENECEK

Diğer yandan taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandığı takdirde, 7 ay süren toplu sözleşme sürecinde aradan geçen zamana ait ücret farklarının üçte ikisinin de bayram öncesinde işçiye ödeneceği öğrenildi.

İŞÇİ BAYRAMI ERKEN KUTLAYACAK

Hafta başında yapılacak son görüşmenin ardından netlik kazanacak süreç doğrultusunda aksilik yaşanmadığı takdirde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası arasında 4’üncü dönem toplu iş sözleşmeleri imzalanacak ve belediyede greve çıkılmayacak. Önümüzdeki Çarşamba İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile İZENERJİ işçilerinin katılması planlanan törenle imzaların atılması ve bayram öncesinde çifte kutlama yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.