Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZFAŞ'ta Tunçağ görevden alındı

İZFAŞ'ta Tunçağ görevden alındı

İZFAŞ'ta iki yıl genel müdür yardımcısı yapılan Konak Eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ'ın oğlu Hasan Tunçağ'ın görevine yönetim kurulu kararıyla son verildi. Hasan Tunçağ'ın yanı sıra, eşi olan Fuarlar Müdürü Eda Tunçağ da kurumla yollarını ayırdı. Sebebi fatura krizi mi'

  • Ege Postası
  • 17.11.2016 - 12:44

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuar organizasyonlarını üstlenen bağlı şirketi İZFAŞ'ta önceki yıl yapılan rotasyonla, Eski Genel Müdür Şakir Örs'ün yerine Gül Şener ile birlikte göreve getirilen Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ'ın kurumla ilişiği kesildi.

İZFAŞ'TA SULAR DURULMUYOR, İKİ YIL SONRA YİNE YÖNETİM KRİZİ

İZFAŞ'ta alınan flaş yönetim kurulu kararıyla Hasan Tunçağ'ın görevine son verilirken, kurumda Fuarlar Müdürü olarak görev yapan eşi Eda Tunçağ da istifa etti. İZFAŞ'ta deprem etkisi yaratan bu kararın ardından çeşitli iddialar da gündeme geldi.

ŞOK FATURA İDDİASI

Bir süre önce yetkilerinde kısıtlamaya gidilen Tunçağ'ın görevden alınmasında ortaya çıkan fatura krizinin etkili olduğu dile getirildi. İddiaya göre, Konak Eski Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ'ın oğlu Hasan Tunçağ'ın temaslarda bulunmak üzere yurt dışında katıldığı çeşitli etkinlikler ve geziler sonrasında getirdiği faturalar kurum tarafından kabul edilmeyince gerginlik yaşandı. İZFAŞ yönetimi Tunçağ'a ait faturaları şahsi harcamalar olduğu gerekçesiyle ödememe kararı alırken, gelişmelerin ardından yetkilerinde kısıtlamaya gidildi. Bir süre önce yönetim kurulu kararı ile izne çıkartılan Tunçağ'ın yine yönetim kurulu oluru ile kurumla ilişiği kesildi. Tunçağ'dan boşalan koltuk için şirkette yeni görevlendirmeye gidilmesi beklenirken, yaşanan bu gelişmelerin eşi Eda Tunçağ'ın istifa kararı almasında etkili olduğu öğrenildi.

İZFAŞ’DAN "ZORUNLU" AÇIKLAMA

Gelişmeler üzerine İZFAŞ'tan yapılan açıklamada, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ ve Fuarlar Müdürü Eda Dalçam Tunçağ’ın İZFAŞ’daki görevlerinden ayrılmalarına “yurt dışı gezilerden getirilen kişisel faturaların neden olduğu” iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Hasan Tunçağ ve Eda Dalçam Tunçağ’ın yurt dışı çalışmalarıyla ilgili olarak, görev tanımları dışında herhangi bir kişisel harcamanın şirkete ödetilmeye çalışılması gibi durum söz konusu olmamıştır. Personellerimizin ayrılma nedeni, şirketteki yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde alınmış bir karar doğrultusunda gerçekleşmiştir. Kişileri itibarsızlaştırmaya yönelik bu gibi mesnetsiz haberleri kınıyoruz" denildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.