İZKA 2015 yılı mali destek programlarını ilan etti
İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) 14 Nisan 2015 tarihi itibariyle “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma" ve “İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması" mali destek programlarını ilan etti. İki program kapsamında toplam 20 milyon TL'lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor.
- Ege Postası
- 15.04.2015 - 13:33
Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma ve İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması programlarına kar amacı güden kuruluşlar kategorisinde KOBİ'ler ve kamu kontrolündeki işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar kategorisinde ise kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, dernek ve vakıflar, kooperatif ve birlikler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları başvurabilecek. Ayrıca İlçeler Arası Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamındaki Küçük Ölçekli Altyapı bileşeninde kamu kurumları, belediyeler, organize sanayi bölge yönetimleri, kooperatifler ve birlikler de uygun başvuru sahibi olabilecekler. Destekten yalnızca İzmir ili sınırları içinde kurulmuş veya faaliyet gösteren başvuru sahipleri, belirtilen ilçelere yönelik hazırladıkları projeleri için yararlanabilecek.
BAŞVURU REHBERLERİ HAZIRLANDI
Her iki mali destek programına başvurmak isteyenlere yol göstermek amacıyla “başvuru rehberleri" hazırlandı. Başvuru sahiplerinin başvuru hazırlıklarına başlamadan önce programla ilgili tüm detaylar için başvuru rehberini mutlaka incelemeleri gerekiyor. Mali destek programı kapsamında proje başına verilecek destek miktarı Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı için kar amacı güden kuruluşlar bileşeninde asgari 75 bin TL ve azami 500 bin TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlar bileşeninde ise asgari 75 bin TL ve azami 750 bin TL olarak belirlendi. Destek sağlanacak miktar projenin toplam uygun maliyetinin kar amacı güdenler için en fazla yüzde 50'si, kar amacı gütmeyenler için en fazla yüzde 90'ı olabilecek. İlçeler Arası Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı için ise kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşlar bileşeninde asgari 50 bin TL ve azami 500 bin TL olarak belirlendi. Programın Küçük Ölçekli Altyapı Bileşeninde ise asgari 200 bin TL ve azami 1 milyon TL sınırları geçerli olacak. Destek sağlanacak miktar projenin toplam uygun maliyetinin kar amacı güdenler için en fazla yüzde 50'si, kar amacı gütmeyenler için en fazla yüzde 90'ı iken, küçük ölçekli altyapı bileşeninde bu oran en fazla yüzde 75'i olabilecek. Bütçenin kalan tutarı, eş-finansman olarak başvuru sahibi veya ortakları tarafından karşılanacak.
Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı ve İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı'nın amaçları, öncelikleri, başvuru koşulları gibi konu başlıklarında bilgi verilmesi amacıyla bilgilendirme toplantıları ve bu programa sunulacak projelerin hazırlanması sürecinde potansiyel başvuru sahiplerine yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje hazırlama eğitimleri düzenlenecek. Bilgilendirme ve eğitim toplantılarının yer ve zaman bilgilerine www.izka.org.tr internet adresinden ulaşılabilecek.
BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN
Başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek. Başvuruların internet üzerinden 3 Temmuz 2015 tarihine kadar yapılması ve destekleyici belgeleri içeren başvuru dosyalarının 10 Temmuz 2015 tarihine kadar İzmir Kalkınma Ajansı'na teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru şekli ve başvurular ile ilgili detaylı bilgileri içeren başvuru rehberi İzmir Kalkınma Ajansı hizmet binasından veya internet adresinden temin edilebilecek.
Yorum Yazın