Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA Kalkınma Kurulu'nda teşvik eleştirisi

İZKA Kalkınma Kurulu'nda teşvik eleştirisi

İZKA Kalkınma Kurulu 2016 yılı ilk toplantısında başta Ankara'da yaşamının yitirinler olmak üzere tüm terör kurbanları ve şehitler için saygı duruşunda bulundu. Kurul toplanısında günmede gelen İzmir ve Manisa arasındaki teşvik farklarıyla ilgili konuşan İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu "Manisa uçmadı, uçuruldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2016 - 20:51
İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nun 2016 yılı ilk toplantısı açılışında başta 28 kişinin ölümüne neden olan Ankara'daki bombalı saldırı ve son günlerde terörden yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, ülkede güven ortamı olmadan kalkınma konuşmanın mümkün olmadığını söyledi. Çolakoğlu, "Bugün burada, istihdam, üretim, yatırım, kalkınma demek isterdik. Ama ne yazık ki uzun zamandır böyle şeyler konuşamaz olduk. Dün Ankara patlaması, bugün Dicle'de yaşananlar, bize bir güvenlik sorununun olduğunu ortaya koymuştur. Güvenlik sorunu varsa bu ülkede gerisi teferruattır. Vatandaşın güvenliği her şeyden önce gelir. Yüreğimiz yanıyor. Ancak ne yaşarsak yaşayalım, üstümüze düşeni yaparak hep birlikte güçlü olduğumuz mesajını vermemiz lazım. Türkiye, yurtta sulh cihanda sulh prensibi ile bu süreci atlatacaktır" dedi.



Kurul toplantısına ise İzmir'in yaşadığ teşvik eşitsizliği damgasını vurdu. İZKA yöneticileri İstanbul, Ankara, Bursa, Çukurova, Mevlana Kalkınma Ajansları ile İZKA'nın proje, bütçe, turizm ve tanıtım gibi konularda karşılatırmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 2011 ile 2015 yılları arası İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 465 milyon TL bütçeyle 16 proje, İzmir'in 141 milyon TL ile 10 projeye mali destek verdiği bildirildi. Kurul üyesi Ali Naili Kubalı, Ajanslar bölge içinde kalkınma eşitsizliğini gidermek için çalışmalar yaparkan bölgeler arasındaki farkların ise örneğin İstanbul'un bütçesinin İzmir'in bütçesinin 3 katı olması nedeniyle daha da arttığını söyledi. Kubalı, İstanbul'un kalkınma ajansına gereksinimi olmadığı bu bütçenin diğer bölgelere dağıtılmasının daha faydalı olacağını söyledi. 


Kurul üyesi Fettah Güventürk ise teşvik farkı olduğunu bildiğini ancak daha önce İzmir'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'yle övünürken kısa bir süre önce gezdiği Manisa OSB'yi görünce fikrinin değiştiğini söyledi. Güventürk, "Manisa uçmuş" dedi. Bunun üzerine Kurul Başkanı Çolakoğlu, İzmir'in gelişmiş kabul edilip, çeşitli nedenlerden dolayı çevre illerine daha çok destek verildiğini belirterek "Manisa ile Aliağa arasında yarım saat var. Ancak, yarı yarıya teşvik farkı var. Manisa uçmamış, uçurulmuş. Bu teşvikler verilirken 'İzmir kalkınmış bir şehir ama Aliağa'ya, Menemen'e verin' dedik. İzmir Organize Sanayi Bölgeleri'ni tamamlayamıyor. Manisa'da 4 bölge oldu. Olsun daha da olsun. Oradaki gelişme bizim için de önemli ama Manisa'ya verdiğinizi bize de verin" dedi. 



İZKA Kalkınma Kurulu toplantısında 30 yıldır faaliyet gösteren ve önemli başarılara imza atan Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nün Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Akdurak, Bodrum, Bitez'de yapılan Yarıyıl Kupası 420-470 Yarışları'nda Genel sınıfında birinci, 420 Bayanlar kategorisinde birinci, 420 Gençler sınıfında ise yine Türkiye birincisi olan Leyla Şenocak ve Aylin Tezol da katıldı. Yarışma sürecine dair bilgi veren Şenocak ve Tezel'e İZKA yönetimi tarafından plaket verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.