Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İbn-i Haldun uluslararası sempozyumda anılacak

İbn-i Haldun uluslararası sempozyumda anılacak

Ünlü düşünür İbn-i Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ‘Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu’nda anılacak. Prof. Dr. Şerif Mardin, Dr. Ferid Alataş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Salih Shahsivari gibi tanınmış...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 17:14
Ünlü düşünür İbn-i Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ‘Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu’nda anılacak. Prof. Dr. Şerif Mardin, Dr. Ferid Alataş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Salih Shahsivari gibi tanınmış akademisyen, tarihçi, sosyolog, yazar ve gazetecilerin katılacağı sempozyumda İbn-i Haldun’un hayatı, eserleri ve bilim dünyasındaki etkileri tartışılacak.

14. Yüzyıl’da Kuzey Afrika’da yaşayan siyaset, sosyoloji ve tarih bilimi üzerine önemli eserler kaleme alan Haldun, Bağcılar Holiday İnn Airport Oteli’nde düzenleyecek uluslararası sempozyumla anılacak. 2 gün sürecek sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda tanınmış akademisyen, yazar, sosyolog, tarihçi ve uzman katılacak. Açılış konuşmasını Ali Mazrui’nin yapacağı sempozyuma ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin de onur konuğu olarak katılacak.

Başta Türkiye olmak üzere, Cezayir, Hindistan, Malezya, BAE, Mısır, Suriye, Kuveyt, Romanya, İsrail ve Fas olmak üzere 11 ülkeden çok sayıda konuşmacının katılacağı sempozyumda İbn Haldun’un hayatı ve eserleri anlatılarak ünlü düşünürün bilim dünyasında bıraktığı etkiler tartışılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.